בשיתוף תאטרון השעה הישראלי יציג את הצגות הילדים האהובות ביותר: הלב, פיטר פן, הקוסם מארץ עוץ, הארנב ממושי, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, הדייג ודג הזהב, הענק וגנו, פינוקיו, אלאדין, בגדי המלך החדשים.
תיאטרון השעה הישראלי ותיאטרון גבעתיים מזמינים את ילדי ישראל לחגיגת תיאטרון קסומה במיוחד בחנוכה!
בחופשת החנוכה הקרובה יתארח תיאטרון השעה הישראלי בתיאטרון גבעתיים במסגרת פסטיבל חנוכה– חגיגה תיאטרלית צבעונית ומלאת דמיון לכל המשפחה בתאריכים 17-19/12.
במהלך ימי הפסטיבל יועלו על הבמה עיבודים בימתיים מרהיבים לקלאסיקות האהובות של כל הזמנים, ובהן: הלב, פיטר פן, הקוסם מארץ עוץ, הארנב ממושי, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, הדייג ודג הזהב, הענק וגנו, פינוקיו, אלאדין ובגדי המלך החדשים.
לצד ההצגות יתקיים הפנינג חנוכה חגיגי לכל המשפחה, הכולל דמויות שטח, סדנאות יצירה, הפעלות ועמדות אמנות , הכל ללא תשלום למבקרי הפסטיבל. הפסטיבל מביא עמו חוויה תרבותית איכותית, מחבקת ומרגשת, המזמינה את הילדים וההורים לצלול יחד לעולם של הרפתקאות, ערכים אנושיים ודמיון בימתי סוחף.
מדובר באירוע חנוכה בלתי נשכח שיאיר את החג באור של תיאטרון, תרבות וקסם אמיתי.
אוזו ומוזו מכפר קאקרוזו – גרסה בימתית חדשה, צבעונית ומצחיקה לספרו של אפרים סידון
הצגה מלאת דמיון והומור המציגה סיפור על שני אחים ההופכים, בעקבות ויכוח טיפשי, מאחים אוהבים לאויבים הבונים חומה ביניהם כדי שלא יתקלו איש ברעהו. היריבות גוברת ואיתה הפחד, עד אשר ילד קטן מבקש לראות מעבר לחומה.
אלאדין – עיבוד מקורי לאחת מהמעשיות האהובות בכל הזמנים
אלאדין ילד רחוב חי בשוק ומתאהב בנסיכה, מגיע למערת קסמים שם הוא מוצא מנורה ישנה ובתוכה שוכן ג'יני הקוסם המעניק לו שלוש משאלות. אלאדין מנצל את המשאלות להפוך לנסיך ולכבוש את ליבה של הנסיכה. בסיום ההצגה מוותר אלאדין על המשאלות ,חוזר להיות ילד רחוב מהשוק וכל זאת כדי להציל את חברו ג'יני הקוסם.
הדייג ודג הזהב מאת: אפרים סידון
הדמויות בהצגה הופכות באמצעות דג הזהב לאנשים שיש להם הכול – אבל גם זה לא מספיק להם.
יחד איתן חווים הצופים את שכרון הכוח ההולך ומתעצם ואת האסון שהוא ממיט על מי שלא יודע לשים סוף לתאוות הבצע שלו.
בגדי המלך החדשים / הצגת יחיד
הצגת יחיד בהשראת האגדה המפורסמת של הנס כריסטיאן אנדרסן, במרכזה ירון – ילד קטן ותמים, היחיד שמעז לעמוד מול המלך ולומר לו ללא מסכות, בצורה ישירה כפי שרק ילדים יכולים. " מה זה משנה איך אתה נראה? מה שחשוב שתהיה שמח ומרוצה. זה הוא יום הולדתך, אתה צריך להיות מוקף בחברים ומשפחה".
הענק וגנו – עיבוד בימתי קסום וחדשני לספרו של אוסקר ווילד
סיפור על ידידות מופלאה ומפתיעה בין ילד קטן ורגיש, לבין ענק שלמראית עין נראה מפחיד אך בתוך תוכו עדין וחושש מפני הילדים. חום ליבו ותבונתו של הילד ימיסו גם את ליבו הקפוא של הענק – וגנו של הענק יהפוך לגן המשחקים של כל ילדי השכונה.
פינוקיו | הצגת יחיד – עיבוד מקורי לסיפורו הקלאסי הנודע של הסופר האיטלקי קרלו קולודי.
ג'פטו הוא נגר טוב לב הבונה צעצועים מיוחדים לילדים. יום אחד הוא מוצא בול עץ המזכיר בקווי המתאר ילד קטן. הוא מגלף את העץ, מכין בובה וקורא לה בשם "פינוקיו". ג'פטו, שכה רוצה להיות אבא מביע משאלה ותקווה שפינוקיו יהפוך להיות ילד אמיתי. בלילה ,כשכולם ישנים, מחליטה הפיה הכחולה להיענות למשאלתו של ג'פטו ומעניקה לפינוקיו חיים במידה יבחר ללכת בדרך הישר.
פיטר פן | הצגת יחיד פיטר פן האמיץ והשובב מנהיג חבורת הילדים האבודים. מתגעגע לימים בחדר הילדים ולסיפורים שמספרת וונדי לפני השינה, לכן הוא מגיע לקראת ערב לשמוע עם כל הילדים את סיפוריה המרגשים.
הארנב ממושי | הצגת יחיד
הארנב ממושי – ספר ילדים שכתבה שלומית כהן אסיף ואיירה אמי רובינגר. סיפורו של הארנב ממושי, המטייל לבדו ביער עם שלושה בלונים אדומים שהעניקה לו אמו במתנה כדי לשמח אותו. במסעו מחפש חברים ופוגש ביער לומי הפרפר שנעלם ובקיפוד, בלטאה, ובצב, להם הוא מעניק בלונים בתמורה לחברותם אך ברגע שהבלונים מתפוצצים, הם לא רוצים בחברתו. ממושי לא מרים ידיים וממשיך במשימה למצוא חבר חדש, שבסופה יגלה שחבר אמיתי יקבל אותו כמו שהוא ובלי צורך במתנות.
הקוסם מארץ עוץ – עיבוד לקלאסיקה המופלאה מאת פרנק באום
ההצגה מספרת את סיפורם של דורותי, ילדה מתוקה ותמימה וטוטו כלבה האהוב, הנסחפים בעקבות סופת ציקלון לארץ עוץ הרחוקה והקסומה. דורותי, שכל רצונה הוא לחזור הביתה, פוגשת מכשפה טובה המייעצת לה ללכת אל הקוסם הגדול מעיר הברקת בתקווה שיוכל להגשים את משאלתה לחזור אל משפחתה. בדרך היא פוגשת דורותי דמויות מצחיקות ומרגשות המבקשות להיעזר ביכולותיו של הקוסם להגשים את משאלות ליבן.
הלב – הצגה חדשה בהשראת רב המכר מאת אדמונדו דה אמיצ'יס
מרקו יוצא למסע של חייו בדרך לאמו האהובה. בתוך תיאטרון נודד קטן, אב ובתו מציגים בפנינו את סיפורו של מרקו, ילד אמיץ שחוצה יבשות, מתמודד עם סערות בלב ים, נלחם באיתני הטבע ואינספור אתגרים. אבל גם ברגעים הקשים מרקו לא מוותר – הכל בזכות האהבה והתקווה לפגוש שוב את אמא.
לפרטים נוספים ולכרטיסים: דף הבית • תיאטרון השעה הישראלי
או דרך אתר תאטרון גבעתיים עמוד הבית – תיאטרון גבעתיים










