ל- 6 סועדים
חומרים:
6 יח' פילה באס ללא עור במשקל של 200 ג' כל אחת
חרדל דיז'ון
שמן זית
לתערובת של פירורי הלחם:
כוס פירורי לחם
3 שיני שום כתושות
3 כפות טימין
כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק
לרוטב ההולנדי:
20 גר' חמאה
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
כוס יין לבן יבש
חצי מיכל שמנת בישול
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל לבן גרוס
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב .שמים בסיר קטן את החמאה עם הבצל . מבשלים עד שהבצל שקוף .מוסיפים את היין ומצמצמים עד שנשאר שליש מהנוזלים.מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה קלה .אז מוסיפים תוך כדי בחישה ובהדרגה את קוביות החמאה עד שהם נבלעים ברוטב.
ממלחים ומפלפלים ומסיפים את מיץ הלימון.שומרים בצד.
במעבד מזון שמים יחד את פירורי הלחם,השום והעצבי התיבול וטוחנים לאבקה עדינה
מחממים תנור ל 250 מעלות .משמנים תבנית אפיה ומניחים בה את הדגים כשצד העור כלפי מטה .על הדגים מורחים מעט חרדל ומפזרים מעל מן התערובת של פירורי הלחם .מהדקים מעט.(ניתן להכין את השלב הזה מראש ולשמור בקירור) ואופים במשך שמונה דקות .
מעבירים את הדגים לצלחת הגשה בליווי הרוטב.