גיליון זה מוקדש לסיום, במאמר זה אתייחס לכל מיני מקרים בהם אנו מסיימים אירועים בחיים.
הנושא הראשון הרלוונטי הינו סיום חוזה שכירות: אינני יודע מהו מספר הקוראים אשר שוכרים דירות אולם תקופה זו של השנה מתאפיינת בסיום תקופה של מכירה, רכישה, או של שכירות .
לאחרונה נתקלתי בלא מעט מקרים בהם בעת סיום השכירות הצדדים נפרדו כביכול ללא טענות זה לזה ולאחר זמן פתאום צצו טענות מצד המשכיר.
בד"כ מקורן של הטענות הוא המצב בו נמסר הבית חזרה למשכיר.
חשוב ביותר, בעת המסירה, לצלם את הבית אפשר גם בסרט לפני שנפגשים עם המשכיר . המטרה צריכה להיות שלאחר אקט המסירה ייחתם מסמך ע"י שני הצדדים מסמך אשר בו מצהירים הצדדים כי אין להם טענות זה כלפי זה . בנוסף יש לדאוג לכך כי הביטחונות היינו שטרי ביטחון ושקים למוסדות יוחזרו לשוכר במעמד המסירה.
שכירות קניית או מכירת דירה מסמנים סיום תקופה ואנו יכולים להתכונן לאירוע זה . בדומה עלינו להתכונן לרגע שבו נחדל לשלוט בהחלטותינו על אופן קיומנו בעולם.
אני מתייחס לשני מצבים, האחד במקרה בו חס וחלילה נהפוך לבלתי כשירים לקבל החלטות:
בעבר הכרנו את המצב שהיה צורך במקרה של דמנציה / תאונת דרכים/ אדם נפגע ואינו יכול לקבל החלטות, לפנות לבית המשפט ולבקש להתמנות כאפוטרופוס . ההליך היה מורכב דורש התערבות גורמי הרווחה, בנוסף ההליך הצריך פניה לבית המשפט ולעיתים אף קיום דיון. בשנה האחרונה תוקן החוק והיום יכול אדם בעודו אחראי למעשיו לתכנן כיצד ברצונו לקבל טיפול ומאילו כספים, אילו טיפולים בהם הוא מעוניין ואילו טיפולים אינו מעוניין לקבל. ע"פ החוק ניתן להכין מסמך המכונה "יפוי כח מתמשך ". יפוי כח כנ"ל ניתן לעשות אצל עו"ד אשר הוסמך לכך במיוחד ע"פ החוק.
במסגרת ההכנות לפרידה מהיותנו אחראיים למעשינו מומלץ אף להכין באותו מעמד צוואה אשר קובעת כיצד ברצוננו לחלק את רכושנו לאחר 120 שנים.
דרור כהן אורגד, עו"ד נוטריון ומגשר טלפון: 0544950013.