הבן שלי עלה לכיתה א' השנה, הוא הגיע לשם בלי לדעת לקרוא או לכתוב. הופתעתי מאוד לטובה מהמהירות שבה הילדים האלה לומדים קרוא וכתוב. הרבה לפני חופשת הפסח הרצויה ולפני חופשת הקורונה הלא רצויה הוא התחיל לקרוא ספרים שלמים ולכתוב מכתבים עם לא מעט שגיאות אבל עם הרבה רגשות.
זה כל כך כיף, פתאום אנחנו יכולים לשחק איתו משחקים שמצריכים קריאה וכתיבה.
אז הפעם החלטתי להמליץ על משחקי מילים כמו שבץ נא הקלאסי שמתאימים לכל המשפחה, מאתגרים כייפים ועל הדרך מאפשרים לילדים לתרגל קריאה, כתיבה ולהעשיר את אוצר המילים שלהם.
רוב המשחקים מומלצים לגילאים בוגרים יותר מכיתה א' אבל בניגוד לשבץ נא בחרתי במשחקים שיתופיים או תחרותיים בין שתי קבוצות אז כשהילדים יודעים לקרוא ולכתוב הם כבר יכולים להצטרף, להשתתף ולהיות בעניינים.
במשחק "שם קוד" מתחלקים לקבוצות, לכל קבוצה יש ראש קבוצה שצריך לתת רמזים לחברי הקבוצה שלו כדי לכוון אותם לקלפים ספציפיים מבין אוסף של קלפים עם מילים על השולחן.
במשחק "במילה אחת" כל פעם יש שחקן שצריך לנחש מילה אקראית. כל השחקנים האחרים כותבים על לוח מחיק מילה אחת שתרמוז ותעזור לו לגלות את אותה מילה. משחק שיתופי שמתרגל גם קריאה וגם כתיבה.
במשחק "Decrypto" מתחלקים לשתי קבוצות, כל קבוצה מקבלת ארבע מילים ממוספרות. השחקנים צריכים להעביר קוד המורכב מהמספרים של המילים לקבוצה שלהם באמצעות מילים אחרות. הקבוצה השנייה בזמן הזה רושמת את כל המילים הנאמרות וצריכה לנסות ולהבין את הקוד בעצמה. בשלב זה, המשחק קיים רק באנגלית אבל עדיין מומלץ מאוד!
משחק נוסף שלא ניתן עדיין למצוא בעברית הוא המשחק "Latter Jam", במשחק זה כל שחקן מקבל קלפים עם אותיות. שחקנים רואים את האותיות של השחקנים האחרים אבל לא את של עצמם. שחקנים צריכים להרכיב מילים מהאותיות שהם רואים וככה לרמוז לשאר השחקנים איזה אותיות יש להם. הקבוצה מנצחת כקבוצה אם כל השחקנים הצליחו לנחש את האותיות שלהם.
לאחרונה ראיתי בחדשות כתבה על כך שבני נוער בימינו משתמשים בעיקר בשפת האימוג'ים, הם מתבטאים פחות בכתיבה והשפה שלהם פחות עשירה, אז זאת עוד סיבה מצוינת להכניס משחקי מילים הביתה.