לרגל חודש האישה הבינלאומי: תערוכה חדשה לזכר ראש העיר המיתולוגית של נתניה – מרים פיירברג איכר ז"ל

ביום האישה הבינלאומי 2026 תיפתח בנתניה התערוכה -"שירת מרים", תערוכה מוזיאלית רחבת היקף המוקדשת לדמותה, פועלה ומורשתה של ראש העיר המיתולוגית של נתניה, מרים פיירברג איכר ז״ל, שכיהנה בתפקידה כ־27 שנה ועיצבה במעשיה את פניה של העיר.

התערוכה תיפתח ביום ראשון, 8 במרץ 2026, באכסדרת היכל התרבות העירוני בנתניה, ותהיה פתוחה לקהל הרחב בשעות משתנות בבוקר ובערב, בהתאם ליום בשבוע. "שירת מרים" נבנית כמרחב מוזיאלי רב-שכבתי ומזמינה את המבקרים למסע כרונולוגי ונושאי בין תחנות חייה של פיירברג איכר ובין אבני הדרך המרכזיות בהתפתחותה של נתניה, שהפכה בתקופת כהונתה לעיר מובילה, מתפתחת ומשגשגת.

באמצעות תצלומים היסטוריים, קטעי וידאו, עדויות קוליות וחפצים אישיים וציבוריים, מציגה התערוכה סיפור של מנהיגות נשית, חזון עירוני ונחישות ציבורית, ומבקשת לבחון את מקומה של הנהגה מקומית בעיצוב המרחב העירוני והחברתי, כחלק מהנרטיב העירוני והלאומי.

עם סיום הצגתה בהיכל התרבות העירוני, במוצאי שבת, 28 במרץ 2026, תינעל התערוכה במתחם זה ותצטרף לתצוגות הקבע של מוזיאון תולדות נתניה.

עיריית נתניה מזמינה את הציבור לחלוק כבוד ולהכיר מקרוב את דמותה של מרים פיירברג איכר ז״ל, האישה ששינתה את פני העיר, ולהתבונן כיצד מנהיגות נשית אחת יכולה לעצב עיר שלמה ולהותיר מורשת ציבורית ארוכת טווח.

הכניסה לתערוכה פתוחה לציבור.

לפרטים נוספים ניתן לפנות להיכל התרבות העירוני נתניה בטלפון 09-8308811.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 150
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן