כשאתם שומעים את המילה שיפוץ! מה הדבר הראשון שבא לכם לעשות?
אני, כמי שמגיעה מהתחום, בעבר חשתי צורך לתלוש את שערות ראשי J היום אני מתייחסת לזה כעוד שלב בדרך לאיכות חיים.
למה? ואיך?
לעיתים אנו נדרשים לשפץ מכורח הנסיבות כמו נזילה או חלילה וחס שריפה. ברוב המקרים אנו רוצים פשוט לשפר את איכות החיים ולגור בבית מחודש ונעים, מה יותר נחמד מלבשל במטבח חדש או מחודש, הבית צבוע והקירות נקיים, המקלחת משופצת הכל חדש, האסלה תלויה וקל לתחזק.
אז קבלו כמה טיפים איך לעבור את השיפוץ בשלום:
תכננו היטב את התקציב, ערכו רשימה מדוייקת של תכנית השיפוץ, קבלו הערכת מחיר של עלות השיפוץ, ושימו בצד כסף לבלתמ"ים. בתים ישנים, שינויים שמבקשים או נדרשים תוך כדי, כמו למשל תוספת נקודות חשמל, צנרת שכדאי להחליף כי הקיר או הרצפה כבר חשופים, יגרמו להוצאות נוספות וכדאי לקחת בחשבון מינימום תוספת 20% לשיפוץ (אני מעדיפה 30%).
כשיש בידכם רשימת עבודה מדוייקת (אם שכרתם שירותי מעצבת פנים, תפקידה להכין לקבלן רשימת עבודות מדוייקת), עם רשימה זו קבלו הצעה מ 3 קבלנים וכך תוכלו להשוות בדיוק את המחירים.
העדיפו לעבוד עם קבלן רשום בפנקס הקבלנים והכי חשוב לחתום על חוזה מפורט.
בחוזה תרשמו בדיוק באיזה שלב של העבודה הקבלן מקבל תשלום וכמה, לסוף השיפוץ השאירו 15% כדי לוודא סיום עבודה מדוייק.
לחוזה לצרף את רשימת העבודות המדוייקת עם הצעת המחיר של הקבלן – דירשו מחיר לכל סעיף כולל פרוט של החומרים!
כמה שיותר מפורט ויותר מדוייק, ככה תהיינה פחות בעיות.
ולא לשכוח לרשום תאריך סיום לעבודה וקנס עבור איחורים.
ודאו כי הקבלן הוא בעל נסיון, בקשו המלצות, לכו תראו עבודות ועדיף לקחת קבלן רשום בפנקס הקבלנים.
במשרד השיכון תוכלו לקבל רשימה מפורטת של של קבלנים רשומים.
יש להקפיד ולבדוק שלקבלן יש את כל הביטוחים והאישורים המתאימים להעסקת הפועלים. הקבלן צריך שיהיה לו ביטוח צד ג', חבות מעביד, אחריות מקצועית בסכומים מתאימים.
אל תשלמו מראש – חלקו את התשלומים לפי שלבי העבודה ושלמו רק לאחר שבדקתם שאכן השלב הגיע לסיומו ולשביעות רצונכם.
בכל שיפוץ יש תוספות ושינויים, הקפידו שבחוזה יהיה רשום כמה כסף תצטרכו להוסיף על כל שינוי שתבקשו מהקבלן לבצע, בנוסף חשוב לרשום בחוזה את נושא האחריות לעבודה על מה הקבלן אחראי ולכמה זמן.
תוך כדי השיפוץ ובסיומו כדאי להסתייע במנהל עבודה או מפקח בניה שלהם הידע ויכולת לבדוק לעומק את עבודת הקבלן. נכון שזה כרוך בתשלום נוסף אבל שווה את השקט הנפשי.
תבקרו לעיתים קרובות בדירה, תגלו אכפתיות ונוכחות, תשאלו שאלות ותבקשו הסברים. חשוב גם לשמור על יחסי שכנות טובים ולכן תלו פתק בחדר המדרגות, תתנצלו על ההפרעה והרעש ותדאגו שבסיום כל יום הקבלן ינקה את המעלית ואת הלובי.