יחד עם היציאה לחופשה, חלים שינויים בשגרה המשפחתית, בסדר היום, בשעות השינה ובתזונה.
לילדים יש יותר שעות פנאי שחלקן מנוצלות לבילוי בקייטנות, בים ובבריכה, יותר מפגשים חברתיים של מסיבות וסרטים, גני שעשועים, חוגים ופעילויות קיץ.
ויש ילדים שיושבים שעות ארוכות מול מסכים החושפים אותם למגוון גדול של מזונות ופרסומות המעודדות צריכת מזון וחטיפים לא תמיד מזינים והתוצאה – השמנה.
יציאת הילדים לחופשה לא משחררת אותנו, ההורים, מלהציב גבולות וכללים שיקטינו ככל שניתן את הסיכונים והתאונות להם הילדים חשופים בתקופת החופשה וכמובן לשים דגש גם על התזונה.
תשתדלו לשמור על סדר יום תזונתי שכולל 3 ארוחות עיקריות ו-2 ארוחות ביניים.
בבילוי מחוץ לבית חשוב להצטייד בבקבוק מים ולהימנע משתייה תוססת ומתוקה.
לים ולבריכה או בזמן נסיעות, כדאי להצטייד בפירות וירקות, כריך מלחם מלא, יוגורט, ביצים קשות, פירות יבשים ומעט אגוזים ושקדים. זה יחסוך גם הוצאה כספית וגם קלוריות של מזון מעובד עשיר בסוכר, שמן ומלח.
בתקופה בה הילדים בחופשה, כדאי להכין מאכלים בריאים יחד איתם ולאכול יותר ארוחות משותפות. זוהי דרך נהדרת של חוויית בישול משותפת, שיפור והקניית הרגלי אכילה.
תגבילו את כמות דברי המתיקה והחטיפים המלוחים. תעדיפו על פניהם פירות, חטיפי גרנולה, קרטיבים, בייגלה מחיטה מלאה ופופקורן ללא חמאה.
אל תשתמשו באוכל כאמצעי לפרס על התנהגות ומעשים טובים. תגמלו את הילדים בדרכים אחרות.
נצלו את החופשה לפעילות ספורטיבית מהנה של כל המשפחה ורצוי בשעות הבוקר או הערב כשפחות חם. שלבו טיולים בחיק הטבע, משחקי כדור, דלגיות, שחייה והליכה יום יומית ברגל. פעילות גופנית משפחתית מגבירה הנעה, הנאה וקשרים אישיים.
והכי חשוב, בימים חמים היו ערניים שלא להשאיר ילדים ברכב סגור, גם לא עם חלון קצת פתוח. לפני שאתם נועלים את הרכב, וודאו שלא שכחתם בתוכו ילדים.
רות לבריאות,
רות שפיר נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא http://tiny.cc/2hcd8x
הרצאות וחוגי בית בנושא "תזונה ואורח חיים בריא" – 054-7920361
מנחת קבוצות הרזיה גם למנותחי קיצור קיבה.
מנחת סדנאות בישול בריא למבוגרים, ילדים ונוער.
תזונה ואורח חיים בריא – https://www.facebook.com/groups/543061595889810