מה אכלה משפחה ארץ ישראלית קדומה בימות הקיץ? כיצד שמרו על מזון טרי ללא מקרר וחומרי שימור? ואיך ידעו להכין מאכלים מכל חלקי הצמח בלי לזרוק כלום?
בתנ"ך אין מתכונים, ולבני ישראל לא חיכו עגלות קפה לאורך הדרך אבל היו להם מאכלים ייחודיים וטעימים שאפשר להכין בכל בית.
בעבר, יושבי הארץ לא היו זורקים דבר ובחוכמתם ידעו לנצל כל חלק מהמזונות אותם גידלו: חלב חמוץ הפך לאבן יוגורט, פרי בשל יובש בשמש, וכל משפחה השתמשה בדיוק בכמות המזון שלה היא זקוקה.
בסיור משפחתי לעת ערב שומעים על עולמם של רועי הצאן ועובדי האדמה – מה גידלו ומה אכלו? מסיירים בין גידולי שבעת המינים מלקטים צמחי תבלין ופירות העונה, טוחנים גרעיני חיטה לקמח, פוגשים את עדרי הצאן וגם מגלים מה היה החטיף האהוב על ילדי התנ"ך ואיזו צידה לדרך לקחו כשיצאו לטיול.
בשביל שהבטן לא תישאר ריקה, לאורך המסלול מגבנים גבינה, קולים גרעיני חיטה וכותשים תבלינים.
תאריכים: 22.7, 1.8, 5.8, 19.8
שעות הסיור: 17:00-19:30 (יש להגיע כעשר דקות לפני תחילת הסיור)
מחיר למשתתף מגיל 3 45 ₪
סיורי עששיות
סיור שקיעה ועששיות לכל המשפחה
בשעת בין ערביים ואל תוך החשכה, ללא פנסים, ומכשירים ניידים, יוצאים לסיור עששיות בשבילי נאות קדומים! נתחבר לקולות ולריחות בטבע ולעולם עתיק, הרבה לפני המצאת החשמל…ונחווה כיצד נראה ערב משפחתי עוד בימים הקדומים.
פנסי הרחוב, אורות המכוניות בדרכים והבתים המאירים, השכיחו מאתנו את התחושה של חושך ושקט.
בסיור נסייר בשבילי נאות קדומים לעת שקיעה ואף בחושך, בליווי עששיות ואור כוכבים.
נצפה בשקיעת החמה מעל מישור החוף, נאזין לקולות האחרונים כשהיום דועך ולרחשי בעלי החיים המתעוררים בלילה.
בנוסף נלמד על ההשפעה שיש לזיהום האור סביבנו, נעבור בין שרידי ישוב קדום ונדליק נרות שמן עתיקים ובעיקר נחדד את כל החושים שלנו!
תאריכים: 17.7, 21.7, 24.7, 28.7, 31.7, 4.8, 11.8, 18.8, 21.8, 25.8, 28.8.
שעות הסיור: 18:30-20:30 (יש להגיע כעשר דקות לפני תחילת הסיור)
מחיר למשתתף מגיל 3 45 ₪