כולנו רוצים חיים פשוטים יותר, נטולי סיבוכים, ויכוחים ומריבות.
יש כמה כלים משפטיים שיכולים לגרום לחיים להיות פשוטים יותר, אם משכילים לערוך אותם בזמן:
- הסכם ממון –
הסכם ממון הינו הסכם בין בני זוג המסדיר את ענייני הרכוש ביניהם. הסכם ממון חייב להיות בכתב, ולקבל תוקף על ידי ביהמ"ש או נוטריון, על פי הנדרש בחוק.
הסכם ממון קובע הסדר בדבר הרכוש אשר רכשו בני הזוג טרם הנישואין, וקובע גם הסדר בדבר הרכוש שבני הזוג צוברים ביחד בחייהם המשותפים.
למי מומלץ לחתום על הסכם ממון: א. לבני זוג הנישאים נישואין ראשונים ויש ביניהם פער כלכלי משמעותי. ב. לבני זוג הנישאים נישואין שניים ויותר, ויש להם רכוש שצברו וילדים מנישואין קודמים. ג. ידועים בציבור.
- ייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך מאפשר לאדם לקבוע בעצמו ומראש, מה יקרה עימו, אם חלילה תילקח ממנו היכולת לקבל החלטות בעצמו ולא יוכל לדאוג עוד לענייניו. זהו כלי המאפשר תכנון עתידי המקנה לאדם שקט נפשי.
עריכתו עוקפת בית משפט ובירוקרטיה, ומכבדת את רצונו של האדם שהוא זה שקובע מראש בהיותו כשיר, מי ידאג לענייניו כאשר חלילה יגיע למצב שבו הוא לא יוכל לקבל החלטות, ואף לתת הוראות מדויקות כיצד לנהוג בענייניו הבריאותיים, הרכושיים והאישיים.
- צוואה
בצוואה האדם מבטא את רצונו מה ייעשה ברכושו לאחר מותו. עריכת צוואה מונעת סכסוכים עתידיים בין יורשים.
מקרה קלאסי בו מומלץ לערוך צוואות הוא בין בני זוג נשואים, העורכים בדרך כלל צוואה הדדית, בה לרוב נקבע כי לאחר פטירת אחד מבני הזוג, בן הזוג הנותר בחיים יורש את מלוא העיזבון, ורק לאחר פטירת בן הזוג השני, יועברו נכסי העיזבון לילדים.