לקציפת שוקולד לבן:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות
לקלתית:
2 כוסות קמח גדושות
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל
לתותים:
1 סלסילה תותים מנוקים ופרוסים דק
1/2 חפיסת גילי תות(40 גר')
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה.יוצקים את השוקולד מעל וממיסים.מצננים ומעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות.
בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמח,מלח,סוכר,וקוביות החמאה .מערבבים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת פירורית.מוסיפים את הביצה ותמצית וניל.מערבבים שוב בפולסים עד קבלת בצק אחיד.מסדרים את הבצק בתבנית.מחוררים אותה עם מזלג.שומרים במקרר כ-שעתיים.
מחממים תנור ל180 מעלות.אופים את הקלתית כ- 20 דקות או עד הזהבה.מצננים.
מעבירים את תערובת של השוקולד למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד קבלת קרם יציב.
ממלאים את הקלתית עם הקרם .מסדרים מעל את התותים במעגלים .
מערבבים את הגילי עם מים רותחים לפי ההוראות של היצרן ומברישים בזה את התותים במהירות.
מעבירים לקירור לשעתיים.
בתאבון!