טארט (פאי) תפוחי עץ

2 תבניות פאי ארוכות נשלפות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן אפיה:45 דקות
מצרכים:
לבצק
250 גר' קמח
125 גר' חמאה
100 גר' סוכר
1ביצה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
למילוי:
4 תפוחי עץ
ריבה פירות יער או פטל
1 ביצה
50 מ"ל שמנת מתוק
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערת מערבל המזון עם הלהב הגדול, מניחים את הביצה, המלח והסוכר ומעבדים יחד. מוסיפים את הקמח ואת תמצית הוניל ומערבלים עד קבלת מרקם שנראה כמו חול . חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים. מערבלים עד קבלת כדור .
משמנים מעט את התבניות ומניחים את הבצק. יש ליצור שכבה לא עבה מדי ולהדק גם בדפנות הפאי. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים במקרר למשך שעה .
*אפשר להכין זאת יום קודם.
מחממים תנור ל180 מעלות.
לאחר מכן מוציאים מהקירור ומורחים מעל הבצק שכבת ריבה אחידה . יש לקלוף את התפוחים, חוצים אותם לשניים ולהוציא את הליבה . פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומסדרים אותם אחת מעל השנייה בתבנית .מערבבים בקערה קטנה את הביצה, השמנת וסוכר הוניל עד לקבלת מרקם אחיד .שופכים מעל התפוחים . אופים בתנור במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה .

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן