פסח מציין את יציאת בני ישראל ממצרים מעבדות לחירות. הוא גם נחשב לחג מצוין להתחלות חדשות והקניית הרגלים לאורח חיים נכון ובריא בגלל תחילת האביב.
נכון שריבוי הארוחות בחג מקשה עלינו לשמור על כמויות המזון הנכנסות לגוף אז הנה כמה כללים לשמירה על סדר נכון להתנהלות בחג:
1. כלל ברזל, השתדלו לא להגיע לארוחת החג מורעבים!
למה? כי אנחנו פחות בשליטה על כמויות המזון שאנחנו מכניסים לפה. כאשר מגיעים נינוחים אפשר למנוע את האכילה המרובה ולשמור על העצמי שלנו.
2. טעימות ואכילה במידה-
כף מכל דבר כאשר סה"כ יחד זה יוצא כגודל ארוחה. ככה טעמנו הכל ובמידה. זכרו הקיבה שלנו היא כשק קטן המתרחב בהתאם לכמויות המזון שנכנסות אליו.
3. שתייה –
מוטב לשתות בסמיכות לארוחה ולא בזמן הארוחה עצמה על מנת לא להכביד על הקיבה.
העדיפו תמיד מים על פני משקאות אחרים. הם חשובים למערכת העיכול, לתהליך העיכול עצמו ולספיגת החומרים. הם מובילים רכיבים תזונתיים שדרושים לתפקוד התאים בגוף וזורמים בדם. הם שומרים על טמפ' הגוף ויש בהם חומרים חיוניים, מלחים ומינרלים חשובים ועוד …
4. מצות –
ערכה הקלורי של מצה שווה לשתי פרוסות לחם. הן יבשות ומכילות גלוטן בכמות רבה מה שגורם להן לספוג נוזלים בתהליך העיכול ולגרום לרבים מאיתנו לבעיות עיכול ועצירות
לכן איכלו קצת פחות מצות. יש לאכול אותן עם ירקות התורמים לסיבים ולשתות מים אחרי אכילתן.
5. התבוננו מה מונח על השולחן-
וודאו שאתם יודעים מה יש בתפריט (תשאלו) וחשבו לרגע מה אתם רוצים לאכול. לא להתנפל על האוכל. זכרו- ביום יום אנחנו אוכלים פחות ולכן אין סיבה שבארוחות החג נאכל כפול. זאת משמעותה של עצמאות לבחור מה אני רוצה לאכול ולאכול בשמחה.
6. איזון-
במידה ואכלתם יתר על המידה בארוחה, למחרת איכלו פחות. כך בונים מערכת יחסים של חירות עם האוכל.
חג שמח והרבה אהבה
אסנת בני – נטורופתית מוסמכת והרבלסטית
תזונה מבריאה למשפחה.