זוכרים את הביטוי הזה, חיידק השמחה? למה הוא נקרא כך? אם שמחה, אז למה חיידק?
שמחה היא הסם הטבעי הכי חזק. עם שמחה בלב אפשר לכבוש את העולם. כשאתה שמח, כל העולם שמח. ועוד הרבה אמירות כאלה שכבר מזמן שכחנו.
שמחה היא לא רק רגש עז מאוד, היא גם מדבקת ומתפשטת בחברה כמו וירוס "קטלני". אולי אפילו יותר מהר מעצב או הדחף לעשות מה שבא לנו, השמחה מדבקת. ולכן, חיידק השמחה.
בדומה, יצירה היא פעילות מלווה ברגשות חזקים. וכן, שמחה היא רק אחד מהרגשות האלה. יש גם את סיפוק ההצלחה, ואת הנאת ההתמדה, ואת התעלות הפעולה שמבצעים לראשונה (גם אם זה רק לראשונה מזה זמן רב).
וכמו השמחה לבדה, או במיוחד בגלל שהשמחה היא חלק מהעשייה, יצירה מדבקת. כשרואים חבר או ידיד או בן משפחה יושב ונהנה מעשייה שהוא בחר לעצמו, מבלי שאף אחד יכריח או "ישחד" אותו, מיד עולה בדעתינו: "ואו! ניראה שהוא נהנה, למה שאני לא אעשה אותו דבר?" וכך, היצירה מדבקת.
אז הנה יצירה אחת פשוטה, מהירה ומהנה במיוחד: חיות מחרוזים. אפשר ליצור לבד או בחברותא, לעצמנו או כמתנה או שי חברות, אפשר ליצור משהו קטן וזריז או משהו מורכב שדורש כמה שעות או ישיבות. בשורה התחתונה, זו יצירה כיפית, גמישה ומתאימה לכל דרישה של זמן איכות!
פרויקט: מחזיק מפתחות תוכי
טכניקה: חיות מחרוזים (הצלבת חרוזים)
חומרים:
• חרוזים בגודל יחיד בצבעים שונים, לפי הפרויקט (או ערכה מוכנה של RedCat)
• תייל במידה 28g (להשיג בחנויות יצירה)
• טבעת למחזיק מפתחות
אופן העבודה:
• בוחרים פרויקט ליצירה (ינשוף, לטאה, תוכי, קוף וכו') ומורידים את מפת העבודה שלו
• תולים את התייל על טבעת מחזיק המפתחות מהאמצע, כך שישארו לנו 2 חוטים לעבודה
• מתחילים להשחיל את החרוזים של השורה הראשונה במפת העבודה, בצבע, מספר וסדר הנכון (למשל בתוכי, השורה הראשונה מצריכה 3 חרוזים אדומים או ירוקים)
• מצליבים את החוט השני בשורה שבדיוק השחלנו. זה אומר להעביר את החוט השני בכיוון מנוגד מהחוט הראשון, בו השחלנו. מושכים החוטים לכיוונים מנוגדים כדי להדק את העבודה ולגרום לשורות להיצמד זו לזו
• ממשיכים לעבוד לפי המפה, שורה אחר שורה, לפי ההנחיות (לפעמים צריכים להוסיף חרוז/ים רק על חוט אחד ולהשחיל חזרה לשורה במקום להצליב, כמו באוזניים, גפיים או כנפיים)
• בפרויקטים מורכבים יותר יש פעילויות מיוחדות: יוצרים חלקים נפרדים ובסוף מרכיבים אותם ביחד (פלמינגו, דרקון); מוסיפים תייל עובר גפיים או אוזניים (חייזר מלא, ראש פיל, ראש ג'ירפה וכו); מרכיבים את טבעת המחזיק באמצע העבודה, לא בהתחלה (ראש ארנב, פלמינגו וכו)
• בשורה האחרונה מבצעים סגירה וחותכים את התייל המיותר, הכי קרוב שניתן לחרוזים (כדי לא להשאיר קוצים בולטים שעלולים לפצוע). לא מומלץ לקשור את התייל כמו חוט תפירה – זה הופך את התייל לשביר מאוד וגורם ליצירה להתפרק במהירה
אירינה דלח – מדריכה למלאכות יד
054-7512730; [email protected]
RedCat – סדנאות וערכות יצירה
https://www.bizmakebiz.co.il/Home/Products