"חדר משלה" הצגה חדשה המבוססת על חייה של וירג'יניה וולף בתיאטרון הסימטה

מה היתה אומרת וירג'יניה וולף לו היתה חיה בשנת 2025 על הסוגיות שהעסיקו אותה כמו מעמד האישה – בחברה, באקדמיה, בתרבות, סוגיות מגדר והתנגדות למלחמות?

"חדר משלה" מציג מבט דמיוני ואלטרנטיבי לחיים אותם וירג'יניה היתה רוצה עבורה ועבור כלל הנשים, ולא יכלו להתממש בשל מגבלות התקופה.

ימי חמישי 3.4 ו- 10.4 בשעה 20:30 תיאטרון הסימטה קאנטרי גורן גולדשטיין, אהובה עוזרי, תל אביב – יפו.

האוטוביוגרפיה הדמיונית "חדר משלה" מבוססת על חייה של אחת הסופרות הפמיניסטיות החשובות ביותר בהיסטוריה – ווירג'יניה וולף. בהצגה מתגלה הסופרת שנאבקה במחלה הדו קוטבית, שבועיים לפני ששמה קץ לחייה בשנת 1941 כפי שהיא מדמיינת את חייה בשנת 2025.

מתוך המחזה: "אז הפלגתי בדמיוני לשנת 2025  ודמיינתי שביום אביבי אחד מנהלת תיאטרון פונה למחזאי ומבקשת ממנו לכתוב מחזה, ביוגרפיה דמיונית על הסופרת ווירג'יניה וולף. אני בספק רב שבעוד מאה שנים מישהו יזכור את השם שלי או יכירו ביצירות שלי שוודאי יישכחו מעל דפי ההיסטוריה כי מדוע שמישהו יתאמץ לזכור בכתביה של אישה?  מה שעוד אני לא בטוחה בו  כלל לאור ההיסטוריה העגומה של נשים, שיתכן שאישה תנהל תיאטרון. הרי תסכימו איתי שזאת לא עבודה בשביל אישה. נכון?"

המחזה הינו שילוב בין מציאות לדמיון עם עיבוד בימתי נוגע וסוחף, תפאורה ובמה ייחודית ושימוש בוידאו ארט, מגלה כי לא הרבה השתנה בנושאים המורכבים שעולים בהצגה מהתקופה בה וירי'גיניה וולף חיה ויצרה להיום וחושפים את הקהל למורכבויות האישיות והחברתיות איתן התמודדה הסופרת בחייה.

מחזה מקורי:  רון ישועה

במאית, שותפה לכתיבה: עירית פרנק

עיצוב במה, אמנות רב תחומית: ואדים קשרסקי

מוזיקה: נדב רובינשטיין

תאורה: ואדים קשרסקי

צילום ועריכת וידאו: אבירם דוידוב

משחק: אירית סוקי, נעמה גרינשטיין

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 139
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן