8 מנות
זמן הכנה :20 דקות
זמן טיגון: 20 דקות
חומרים:
להכנת הבלינצ'ס:
4 ביצים
קורט מלח
תמצית וניל
1 כוס קמח
1כף קורנפלור
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
30 גר' חמאה
להכנת המלית:
1 גביע גבינה 9%
1 שמנת מתוקה להקצפה
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
קינמון
אופן ההכנה:
לבלינצ'ס:
להמיס את החמאה ולהוסיפה לחלב. לטרוף את הביצים ולהוסיפן לחלב. לערבב היטב ולהוסיף את הסוכר, המלח, תמצית הוניל, הקמח והקורנפלור. לערבב עד שאין גושים, רצוי במיקסר. לחמם מחבת לקרפים. לשמן קצת, לצקת מעט מהתערובת, לסובב את המחבת כדי שהחומר יתפזר באופן שווה. לטגן כחצי דקה מכל צד. לסנן.
לבצק לא חלבי אפשר להשתמש ב: 1 ביצה, 1 כוס מים, 1 כוס קמח ו2 כפות שמן.
למלית:
להקציף את השמנת עד שהיא יציבה, להוסיף בסוף את סוכר וניל. לערבב בקערה את הגבינה עם הסוכר, תמצית הווניל והקינמון.
לוקחים עלה בלינצ'ס, מניחים כף מלית ואז מקפלים את החלק התחתון כלפי פנים, ואת שני הכנפיים ומגלגלים.
להגשה :
מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר. ניתן לקשט גם ברוטב שוקולד או בקצפת או רוטב אוכמניות.