*התמונה מתוך מצגת תמונות שהוצגה בפתיחת היקב, אצל "איש הענבים", תל-אביב
אביטל גרינשטיין – ניצן
בשבילנו, רגעים כמו הפתיחה המחודשת של יקב ניר עוז, שהתקיים אצל "איש הענבים", בתל-אביב, הם לא רק חגיגה של יין, אלא סמל לנחישות, לאהבה לאדמה ולכוח של קהילה הנאחזת בתקווה גם ברגעים קשים. כשדלתות היקב נפתחות מחדש אחרי תקופה מאתגרת, אנו לא רק טועמים יין, אלא חווים מחדש את הרוח של המקום, את הניחוחות של השדות שסביבו ואת תחושת השייכות שמלווה כל שלוק.
היין החדש של יקבPauker נולד מתוך אדמה שספגה דמעות ורגעים קשים, אבל גם מתוך אמונה. הוא נקרא על שמו של מייסד היקב, גדעון פאוקר ז"ל, שהניח את היסודות ליקב בלב המדבר עם חבריו חיים פרי, גדי מוזס, ויורם מצגר.
עם חזון ואהבה ליצירת יין מקומי שמספר את סיפור המקום, היין הזה הוא לא רק תערובת של זני ענבים משובחים אלא ביטוי למורשת ארוכת שנים, לרגעים של השראה ויצירתיות, ולרגעים של קושי שהפכו לחלק בלתי נפרד מהסיפור, כאשר הנכד גל נכנס למגפיי הגומי של סבו, ובעזרתו של חיים גן מ"איש הענבים" יצר יין עם רבדים עמוקים של טעם, ריח ויצירה בעלת רגש.
הפתיחה המחודשת של יקב ניר עוז ושל יקב pauker היא כמו נשימה עמוקה של חיים. כשמבקרים בו שוב, חשים באנרגיה מחודשת, באנשי הצוות שהתגייסו מחדש ליצירה משותפת. רגע ההשקה של Pauker הוא כאילו כולם עוצרים, מקשיבים, ואז לוגמים – והחוויה פשוט עוצרת נשימה.
במישור הקשה והמאתגר של הנגב המערבי, בין שדות רחבים לנופים מהפנטים, עומד יקב ניר עוז, מקום שנוצר מתוך האדמה ומתוך הרוח, והפך עם השנים לאחד מהסמלים המרכזיים של אזור הנגב. אחרי תקופה ארוכה של אתגרים ועבודה קשה, היקב פותח שוב את דלתותיו, ולצד הפתיחה המרגשת הזו מושק היין החדש, Pauker.
היין הראשון, המשלב זנים בורדולזים, עם טעם עמוק ומרגש, מלווה את הזיכרון נקרא על שמו של מייסד היקב גדעון פאוקר, איש אדמה, בונה ואומן, שחלם על יקב שיצמח מתוך הדיונות הצהובות ויתאר את סיפורו הייחודי של האזור. היין הזה הוא לא רק יין; הוא חלק מההיסטוריה המקומית, מסע של תקווה, השראה, וזיכרון של חלום שהתממש בשדה מדברי. כל כוס שנמזגת ממנו, נושאת עמה את הארומה העשירה של ענבי האזור, הזן המקומי העתיק יעל ואת הניחוחות העדינים של השדות וריחות הסתיו שבאוויר.
המסע לחידוש פעילות היקב היה רצוף קשיים ואתגרים, אך גם רצון עז להמשיך, להתמיד ולא לוותר. אנשי היקב, יחד עם תומכיהם מאירם הראל, היינן של יקב אמפורה ויקב לטם, וד"ר אלישיב דרורי, מייסד ויינן יקב גבעות, השקיעו את נשמתם כדי לשוב ולתת חיים במקום שכל כך הרבה רגשות וזיכרונות קשורים בו. עבורם, היקב הוא לא רק מקום עבודה; הוא בית שני, הוא מקור לגאווה, הוא חלק בלתי נפרד מהקהילה ומהסיפור של כולנו.
בפתיחה המחודשת הזו טמונה עוצמה אדירה – כמו לחזור אל הבית לאחר תקופה ארוכה של ריחוק, לחוש שוב את החום ואת הרוח העוטפת. ואולי, ברגע הזה של חידוש פעילות היקב, כל אחד ואחת שפותחים בקבוק של Pauker מרגישים שהם לא לבד; שהם חלק ממשהו גדול יותר, חלק מקהילה שחוזרת לשורשים שלה ומחזקת את הקשר עם האדמה, עם האמנות של היין ועם הטעמים שמגדירים אותה מחדש.
Pauker הוא יותר מיינות האזור – הוא סיפור על אמונה, על קהילה שמחזירה חיים לאדמתה ועל כוחם של אנשים שחולמים ומגשימים.