איך לבחור משחק – 10 הדברות

כיום קשה מאוד לבחור משחק וזאת בגלל ההיצע העצום הנמצא בשוק ובאינטרנט.
אז איך בכל זאת נבחר משחק שיענה על כל הדרישות והרצון?
בכל חודש אנו נחשפים למשחקים חדשים, צבעוניים מאוד ולפעמים גם מושפעים מדמויות מסדרה או סרט.
אז איך נגשים לבחירה הנכונה והמתאימה ביותר?
1. ראשית נתיחס לגיל המוטבע על הקבוצה למרות שישנם משחקים שאפשר לשחק בהם המון שנים והגיל הוא רק המלצה מתי להתחיל לשחק בו. מובן שהגיל המוטבע הוא רק בגדר המלצה בלבד. שווה לבדוק מה מטרת המשחק ומה תכולתו כדי לא לפגוע בילד.
מובן שישנם ילדים שהבנתם אינטואיטיבית והם יוכלו לשחק במשחק המיועד לגיל מבוגר יותר. אין לראות בזאת את הרמה השכלית של אותו ילד לעומת ילד שלא יצליח לשחק באותו משחק.
2. מתי נקנה את משחק הקופסא הראשון?
למרות שרוב האנשים והמחנכים חושבים שהגיל המומלץ בסביבות גיל שלוש, ישנם פדגוגים שחושבים שמותר להתחיל קודם. אני אישית ממליצה להתחיל בסביבות שנה וקצת. בהתחלה נתחיל לשחק מעט זמן, נתרגל ונלמד את הפעוט את יסודות המשחק, נפשט את חוקי המשחק ולאט לאט נוסיף עוד קושי. רוב הילדים שהתחילו כך אוהבים לשחק וגם יודעים להנות ממשחק. מובן שסביב גיל שלוש מתחילים לשחק ב"רצינות". מובן שהילדים הצעירים לא ישחקו בגפם אלא בליווי הורה או מבוגר. בעיני זוהי התחלת זמן איכות.
מומלץ בגיל הצעיר לא לשחק על נצחון בודד אלא על נצחון קבוצתי.
3. האם המשחק קשור לעולמו של הילד?
המשחקים בדרך כלל מחולקים לשני רבדים – מכניזם של משחק ועלילה. המכניזם של המשחק יקבע אם יהיה מעניין ומשעשע, אך בלי עלילה רוב המשחקים הם אנמים ולא מעוררים עניין ותשוקה. למה כוונתי?
משחק יהפוך למעניין ומושך אם הוא יכלול דמויות, עולם דמיוני, חיות, דמויות מן האגדות, פיות, אבירים ועוד. כיום רוב יוצרי המשחקים מצרפים למכניזם של המשחק את העולם הדמיוני של הילדים.
למשל כיום קיימים משחקים כמו משחק כדורגל עם קוביות, מרוץ דינוזאורים, מסיבת בנות עם תיקים ואביזרים ועוד…
דבר נוסף אין דבר כזה משחק לבנים ומשחק לבנות, היום הילדים משחקים בכל.
4. האם מספר השחקנים הוא דבר חשוב?
רוב המשחקים הנמצאים בשוק מיועדים לשני שחקנים ועד שישה שחקנים. לפעמים חשוב למצוא משחקים לשחקן יחיד או עד שניים שבהם יש עניין כמו למשחקים עם ריבוי שחקנים.
ישנם משחקים שמוגבלים ל4 שחקנים אבל עם קצת דמיון וחשיבה מחוץ לקופסא ניתן להפוך אותם למשחקים לקבוצה מרובת שחקנים (מעל עשרה שחקנים)
5. מהו הזמן האידאלי לסיום המשחק?
כיום הילדים אוהבים משחקים קצרי זמן כדי שיוכלו לשחק עוד פעם. אוהבים פחות את המשחקים ארוכי הזמן ואם כן אז בגילאים המבוגרים יותר. בתחילת תחפשו משחקים שאורכם לא עובר את הרבע שעה וקחו בחשבון שבפעם הראשונה אורכם יהיה ארוך יותר כי צריך ללמוד את כללי המשחק.
6. להתחיל לשחק במשחקים עם מספר קטן של חוקי משחק. רק לאחר שהילד ילמד את יסודות המשחק תעברו למשחקים מורכבים יותר.
7. הנראות של המשחק חשוב כי הוא יגרום לילד לרצות לגשת ולשחק.
8. מומלץ לקנות משחקים שהיוצר והממציא הם אנשים בעלי מוניטין גם מבחינת איכות ותוכן. עוד נקודה שחשוב לשים עליו את הדגש – האם למשחק תו תקן.
9. היום עוד אלמנט שיבדיל בין משחק למשחק הוא האם המשחק קיבל פרס או הוזכר במגזין פדגוגי כלשהו. בוא לא נשכח שמשחק הוא כלי ללמידות מיומנויות התפתחותיות לילד.
10. דבר אחרון שלדעתי חשוב – מומלץ להתיעץ עם איש מקצוע, או לקבל חוות דעת מחבר שקנה את אותו משחק.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן