אנסמבל המאה ה-21 מקדיש את תכנית הקונצרט הרביעי לעונה לשיגעון ולביטויו במוסיקה.
בניצוחו של יובל צורן, ויחד עם זמרת המצו-סופרן, ברכה קול, יבצע האנסמבל את היצירה Miss Donnithorne’s Maggot המספר את סיפורה של אישה שננטשה ביום חתונתה וההשלכות של האירוע הטראומטי על מצבה הנפשי.
בנוסף יבצע האנסמבל שתי יצירות, של שני מלחינים צעירים: יצירתו של מיכאל זלטנרייך זוכה פרס אקו"ם, שתבוצע בבכורה עולמית ויצירתו של המלחין האמריקאי הצעיר, פירס גראדון.
24 במרץ 2018, במוזיאון תל אביב לאמנות ב 20:30.
25 במרץ 2018, במרכז למוסיקה ירושלים משכנות שאננים ב 20:30.
אנסמבל המאה ה-21 יקיים את הקונצרט הרביעי לעונה, "שיגעון", בניצוחו של יובל צורן, מהמנצחים הצעירים הבולטים בארץ. הקונצרט יתקיים ה-24 במרץ במוזיאון תל אביב לאמנות, וב-25 במרץ במרכז למוסיקה ירושלים.
תכנית הקונצרט מוקדשת לשיגעון ולביטויו במוסיקה. היצירה ה"קלאסית" בתכנית היא יצירתו של המלחין הבריטי פיטר מקסוול דייויס, המספר את סיפורה של אישה שננטשה ביום חתונתה, וההשלכות של אירוע טראומתי זה על מצבה הנפשי. מקסוול-דייויס כתב את Miss Donnithorne’s Maggot לאחר הצלחתה הגדולה של יצירתו "8 שירים למלך מטורף". שתי היצירות כתובות לאותו הרכב בדיוק, אלא שהיצירה השנייה נכתבה לקול נשי. הסיפור מבוסס על סיפור אמיתי שתרחש באוסטרליה, במחצית השנייה של המאה ה-19.ברכה קול תבצע את התפקיד הווירטואוזי.
בנוסף יבוצעו בקונצרט שתי יצירות של מלחינים צעירים: יצירתו של מיכאל זלנטרייך זוכה פרס אקו"ם Mental and behavioral שהוזמנה במיוחד לאנסמבל וכפי שכותרתה מעידה, היא מתאימה מאוד לנושא הקונצרט.
יצירה זו עוסקת בתחום האפור של מחלות הנפש: מתי עצב הופך לדיכאון? איפה הדאגה הופכת לחרדה? איך תשוקה הופכת לאובססיה? ומתי אמונה הופכת לדלוזיה?
"כתיבת היצירה הזו חייבה אותי לחקור את הקו האפור שבין השפיות והטירוף שבתוכי. למורת רוחי התברר לי שלחצות את הקו הזה (לפחות בכיוון אחד) זו פעולה הרבה יותר קלה משאנחנו מעזים להאמין" מספר זלנטרייך ומוסיף: "ביצירה הזו אני יוצא לשחק עם הקו האפור של התפישה שלנו. אפשר לומר שזו פואמה מוסיקלית. פואמה שנכתבה על ידי ארגון הבריאות הבינלאומי (WHO) שכותרתה " International Classification of Diseases ", ובה כל מחלה הידועה למדע". זלנטרייך ביצירתו מתמקד בפרק החמישי העוסק בהפרעות נפשיות והתנהגותיות. היצירה מציגה למאזין שלושה פציינטים (בשלושה פרקים) ולכל אחד אוסף אחר של סימפטומים.
עוד בקונצרט תבוצע יצירתו של פירס גראדון מלחין אמריקאי צעיר To paint their madness . גראדון אינו פנים מוכרות בארץ אך בארה"ב זכה בפרסים רבים והזמנות, למרות גילו הצעיר. הקונצרט מהווה הזדמנות לקהל הישראלי להכיר את הדור החדש של המלחינים האמריקאים.
אנסמבל המאה ה-21, נוסד בשנת 1991 על ידי המלחין דן יוהס וזמירה לוצקי. באנסמבל חברים 14 נגנים מהטובים בארץ, ומאז הקמתו נחשב האנסמבל לגוף המוביל בארץ בכל הנוגע לביצוע מוסיקה עכשווית. מיטב המנצחים והסולנים בארץ ובעולם מופיעים עם האנסמבל, והוא זוכה להערכה בינלאומית רבה. הדבר בא לביטוי בשיתוף פעולה יוצא הדופן של האנסמבל עם מנצחים וסולנים מחו"ל, ובהזמנות הרבות להופיע
במרכזים ובפסטיבלים בינלאומיים. אנסמבל המאה ה-21 קיבל באופן קבוע ציון "מצוין" בדירוג מנהל התרבות, וזכה בפרס לנדאו של מפעל הפיס על מצוינות בביצוע מוסיקה.
בשנת 2005 הקים האנסמבל מרכז למוסיקה ואמנות עכשווית ביפו – "התיבה", שמשמש כמפגש להפקה וביצוע של מוסיקה אמנותית בסגנונות מגוונים, ומאגד מופעים רב-תחומיים כמו מחול, סרטים, וידאו, טכנולוגית מחשבים ועוד. מרכז "התיבה" משתף פעולה עם מרכזים חשובים נוספים באירופה ביניהם, מרכז פומפידו בפריז, המרכז האלקטרוני-ניסיוני בפרייבורג ואחרים.
קונצרט מס' 4 – "שיגעון":
יובל צורן – מנצח
ברכה קול – מצו-סופרן
שחקן- דניאל דמידוב- מונולג מקליגולה מאת אלבר קאמי
פירס גראדון To paint their madness
מיכאל זלטנרייך ICD-10 Chapter V: Mental and behavioral disorders for ensemble בכורה עולמית, הזמנת האנסמבל.
פטר מאקסוול דייויס Miss Donnithorne’s Maggot
Concert No. 4 24/25 March 2018 Madness
Yuval Zorn conductor
Bracha Kol mezzo-soprano
Pierce Gradone To paint their madness
Michael Seltenreich ICD-10 Chapter V: Mental and behavioral disorders for ensemble
Peter Maxwell-Davies Miss Donnithorne’s Maggot
פרטים לרכישת כרטיסים:
מוצ"ש ה-24 במרץ 2018, במוזיאון תל אביב לאמנות ב 20:30.
מחיר כרטיס: 110 ₪ | סטודנט: 55 ₪ | טל' להזמנת כרטיסים: 03-6077070.
יום ראשון ה-25 במרץ 2018, במרכז למוסיקה ירושלים משכנות שאננים ב 20:30.
מחיר כרטיס: 40-60 ₪ | טל' להזמנת כרטיסים: 02-6241041.
ינצח יובל צורן, אורח קבוע באנסמבל המאה ה-21
יובל צורן הוא מהמנצחים הבולטים בדור הצעיר של המנצחים הישראלים, בעל רפרטואר רחב, ופעיל במיוחד בתחומי האופרה והמוסיקה העכשווית. הוא בוגר האקדמיה למוסיקה ולמחול ע״ש רובין בירושלים בפסנתר וניצוח אצל פרופ׳ בנימין אורן ופרופ׳ מנדי רודן ז״ל, וב2002 הצטרף לתכנית לאמנים צעירים בבית האופרה המלכותי קובנט גארדן בלונדון, שם ניצח על מספר בכורות ליצירות חדשות ועבד כעוזר מנצח, קורפטיטור ומאמן זמרים תחת המנהל המוסיקלי אנטוניו פפאנו. מאז עבד בכמה מבתי האופרה והפסטיבלים המובילים באירופה, בינהם גליינבורן, אקס אן פרובאנס, הליסיאו בברצלונה והתיאטרון המלכותי הדני, ושיתף פעולה עם מנצחים כדניאל הארדינג, קיריל פטרנקו, איוון פישר ועוד. בין השנים 2008 – 2012 כיהן כמנצח הבית של האופרה של פרנקפורט שם ניצח על רפרטואר רחב שכלל את איל טריטיקו, לה טראויאטה, חליל הקסם, בטבעת החנק, כך עושות כולן ועוד, כמו גם על פרוייקטים מיוחדים והפקות חדשות בביצועי בכורה. כמנצח אורח הופיע בין השאר באופרה הישראלית (דון קרלו, מפיסטופלה ומקבת) ובאופרה של אולדנבורג, עם תזמורות ואנסמבלים מובילים בהם תזמורת פילהרמוניה בלונדון, התזמורת הסימפונית של בוכום, תזמורת עידן התבונה, אנסמבל מודרן, אנסמבל המאה ה21, תזמורת ירושלים רשה״ש והתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. הופיע בפסטיבלים כדוגמת הביאנאלה במינכן, הטריאנאלה ברוהר ופסטיבל ירושלים למוסיקה קאמרית. הוא פעיל גם כפסנתרן ובימים אלה עובד על השלמת אלבום הסולו הראשון שלו שהוקלט במרכז לאמנויות בבאנף, קנדה. מלמד ניצוח באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ועובד באופן קבוע כמדריך זמרים במסגרת תכנית דייויד גולדמן למוסיקאים צעירים מצטיינים של המרכז למוסיקה משכנות שאננים.
לפרטים נוספים ענת מרומי יחסי ציבור: יהב אשדו: 0507-238755 ענת מרומי, 052-8133813