שגעון היצירה

תמונה אירינה דלח

אני גדלתי על האימרה: "יש קו דק מאוד בין גאונות לשגעון", בחברה בה כולם חשבו שכדי להמציא משהו, צריך להיות גאון. כך ביזבזתי שלושים שנה מחיי על מקצוע שאומנם הייתי מצויינת בו, אך לא היה קשור בשום אופן לתשוקה שלי: בגיל 25 הצלחה היא הסם המוחלט. בגיל 45, אתה כבר שואל את עצמך למה לקום מהמיטה ללא תשוקה.
ואז גילית שחברה שלמה יכולה לטעות והמצאות קטנות הן עדיין המצאות ועדיין מצריכות גאונות ואכן, גאונות קרובה מאוד לאי שפיות: אי השפיות של להאמין בעצמך וללכת נגד אמונות החברה שסביבך.
והתגלות מדהימה נוספת: כל יצירה היא המצאה אחת קטנה!
כן, כן! כל אחד מאיתנו יצירתי במשהו, וכל אחד מאיתנו גאון בדרכו שלו. כשבודקים במילונים (אינטרנטיים או לא) מוצאים שגאון מוסבר כבעל משכל גבוה (או אינטליגנציה גבוהה) מאוד, או משמעותית יותר מהרגיל. וכאן זה המקום לשחק בהגדרות: מה זה גבוה? לפני מאתיים שנה, גאון היה מי שיכל ללמוד לקרוא. היום כולם פתאום יכולים. לפני מאה שנה, גאון היה כל אחד שהיה יכול להביא הגדרה חדשה בתחום שלו – היום קשה מאוד להמציא משהוא שאף אחד אף פעם לא חשב עליו. ובכל מקום, פתאום יש לנו גאונים מסוייגים: "גאון הנדסה", "גאון סיפרותי", "גאון פוליטי". לי זה כבר ברור שכל אחד מאיתנו גאון בדרכו, גאון בתחום כלשהו. כל אחד מאיתנו חשב פעם מחשבה מבריקה – רק שלא כל אחד מאיתנו בעל ביטחון עצמי והערכה עצמית להבין זאת.
אז בואו נשחרר את הגאון הממציא שלנו! נשתגע וניצור יצירה שימושית לנו במיוחד. תיבחנו את הסביבה שלכם בזהירות ושימו לב איפה חסר לכם חפץ שהיה יכול להקל עליכם בעבודה. אני לא מתכוונת לשואב אבק רובוטי או מעבד מזון שלש בצק. אני מתכוונת לאיזו מכולת איחסון, משטח מבודד או תומך, מתלה כזה או אחר. למשל, כמו הפרויקט המתואר כאן, משטח לסירים חמים, עשוי כולו מעיתונים ממוחזרים.
אז יצירה גאונית שתהיה לנו!

פרויקט: משטח לסיר חם
טכניקה: "מקלות עיתונים ממוחזרים"
ציוד: מקלות שיפודים, מספריים, אטבי כביסה או תופסני ניירות
חומרים: עיתונים למחזור, דבק לבן, צבעי אקריליק
אופן העבודה:
• מדללים 50 מל' (2-3 כפות) דבק לבן עם אותו נפח של מיים
• מפרידים את דפי העתון כך שנקבל דפים בגודל A3(פעמיים גודל של פוליו)
• בעזרת מקל השיפוד מגלגלים דף עיתון לגליל דק והדוק. מתחילים מפינה אחת. ומגלגלים הדוק, הדוק, באלכסון. אחרי הגלגול הראשון, מדי פעם ובגלגול האחרון מניחים טיפה מהדבק המדולל כדי להבטיח שהגליל לא ייפתח
• חוזרים על כך עם כל הדפים. כדאי לעשות לפחות 20 מקלות כאלה. אפשר לעשות גם 50 ולשמור לפעם הבאה, או לעשות כמה יצירות בפעם.
• משטחים מקל אחד ומגלגלים אותו לטבעת, שוב מורחים דבק בהתחלה, כמה פעמים תוך כדי גלגול ובסוף. מקבעים עם אטב כביסה, מניחים בצד להתייבש וחוזרים על הפעולה עוד 7 פעמים
• מתחילים להדביק את הטבעות: מתחילים עם זוג ומוסיפים עוד אחד כל פעם. שמים טיפת דבק מדולל, מקבעים עם אטב וממשיכים עד ששבע הטבעות מודבקות.
• משטחים עוד 5-7 מקלות ומלפפים אותם סביב מעגל הטבעות המודבקות יחד, אחד אחרי השני, תוך כדי מריחת דבק. ככל ששמים יותר שכבות סביב מעגל הטבעות, כך היצירה הסופית תחזיק מעמד יותר זמן
• מניחים להתייבש וצובעים, אם רוצים. אם לא צובעים, מומלץ למרוח שכבה או שתיים של לקה לעץ
תהנו! ואל תתביישו להביא אחד או שניים כאלה גם במתנה למארחות האהובות עליכם!!

אירינה דלח – מדריכה למלאכות יד
054-7512730; [email protected]
RedCat – סדנאות וערכות יצירה
https://www.bizmakebiz.co.il/Home/Products

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 126
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
מודעת פרסום של שי מזרחי - מלחמות ה- AI
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן