הצגות תיאטרון, הצגות תחרות, קולנוע ומוסיקה
בעברית, ערבית, אנגלית ובאמהרית
חגיגת תרבות של תיאטרון האקדמיה לאמנויות המופע
ניהול אמנותי: פרופ' אברהם עוז
24 באוגוסט – 16 בספטמבר
בתיאטרון האקדמיה לאמנות המופע בתל אביב
תיאטרון האקדמיה לאמנויות המופע פותח את פסטיבל "אלפא 13" הראשון, עם 5 הצגות תחרות (ופרס של 10,000 ₪), עם 4 הצגות בהפקת תיאטרון האקדמיה לאמנויות המופע ועוד 7 הצגות אורחות; וגם הקרנות קולנוע, אירועי מוסיקה ועוד. פסטיבל בשלל לשונות ושפות, בשפות תיאטרון ומחול מגוונות, בעברית, בערבית, באנגלית ובאמהרית.
פרופ' אברהם עוז על הפסטיבל : "על נהרות בבל ומגדליה יסדנו את פסטיבל "אלפא 13": שפע לשונות משתרגות זו בזו, חובקות זו את זו, נענות זו לזו; לשונות דיבור (עברית, ערבית, אמהרית, אנגלית); לשונות הבמה: דרמה, מחול, ותנועה; לשונות המופע: שירה, נגינה וקולנוע; שפות הסגנון: קומדיה, פנטסיה, סאטירה ודוקומנטציה; ומנעדי הגיל: מנוער עד בגרות, ומקלאסיקה עד שפת ימינו. פתחנו את בריחי המסורת, וכולם מוזמנים לבוא בשערינו, לטעום, לחלום ולחגוג איתנו את שלהי הקיץ."
בין הצגות התיאטרון אשר יועלו בפסטיבל: בבכורה! הבחורים בדלת ממול בבימויו של דור פלס, הסוחר מוונציה בעיבוד ובבימוי של אברהם עוז ובהשתתפות סוהיל חדד, דן תורג'מן ועוד, בק ריבר- הצגת יחיד בביצוע דניאל גרטמן, השפעת קרני גמא על ציפורני חתול מחזהו זוכה פרס "פוליצר" של המחזאי האמריקאי פול זינדל.
בין האירועים המיוחדים בפסטיבל: מופע השקה לאלבום "שאשי" ("מסך") של מודי קבלאווי, הקרנה של הסרט "זהרה " ומפגש עם מוחמד בכרי. הקרנת סרטים של במאים צעירים
הצגות אורחות: טהא- הצגת יחיד של עאמר חליחל על סיפור חייו של המשורר הפלסטיני טהא מוחמד עלי, אובססיה – הצגת יחיד בביצוע סובחי הוסרי, יבקה- מחזה מרגש בהפקת תיאטרון "טזתה", התיאטרון האתיופי הישראלי הראשון המציג בשפה האמהרית . הפרעת קשב וקשקוש – מופע הומוריסטי של עמירם אטיאס, השבט אמר את דברו – הפקה של תיאטרון לוד, כל הלולים ריקים -יצירתה הייחודית של תהל רן אודות נושא היעלמותם של תינוקות ילדי תימן. סוניה מושקט- מחזה מאת: סביון ליברכט
תיאטרון האקדמיה לאמנות המופע
בשכונת מונטפיורי, במרכז תל אביב, פועל תיאטרון האקדמיה לאמנויות המופע, מרכז לפעילות תיאטרון, אמנויות ותרבות, ובית ספר מקצועי למשחק, לפיתוח קול ועוד. האקדמיה מעלה כבר מספר שנים הפקות איכותיות המשלבות שחקנים מקצועיים ומנוסים עם שחקנים צעירים בוגרי האקדמיה, ומתמודדות עם חומרי תיאטרון ומציאות מאתגרים. בית הספר מושך אליו סטודנטים מכל קצווי הארץ, מכל המגזרים, מכל הגילים וכל הלשונות, שהמשותף לכולם הוא הרצון למצות את כישרונותיהם ולמצוא דרך באמנות. פסטיבל אלפא 13 הראשון: כי צריך פסטיבל שמאמין בריבוי לשונות ובחופש, וצריך שהעשייה המשובחת תיחשף ליותר קהל. ובתוך ההתרגשות והעשייה לקראת הפסטיבל –
גם נערכים אודישנים לשנת הלימודים הבאה – ואולי תמצאו כאן את המקום בשבילכם.
פסטיבל "אלפא 13" , 24 באוגוסט – 16 בספטמבר בתיאטרון האקדמיה לאמנויות המופע, בית אלפא 13 בתל אביב, מחירי כרטיסים: 40-80 ₪ . טל' לרכישת כרטיסים: 03-9400333 או 050-7220783 ובקופת בראבו
התכנית המלאה בהמשך הדף ובאתר התיאטרון
לפרטים נוספים: קרנית בסון, 052-4299441, [email protected]
הצגות התחרות
חיה רעה
עיבוד: אנסמבל קיבוץ גלויות
בימוי : שרון גומבוש
שחקנים: מיטל ילינק, אלעד זמרני
שחקנית אורחת: שפרה מילשטיין
דרמטורגיה: רוני פיסקר
צילום ווידיאו :אבי בן זאב
תומר מחליט לשבת בבית ולהתאבל על ניקול, האקסית שבגדה בו. למרות תחנוניה של אמו הוא מסרב לקבל את העובדה שניקול לא תחזור ולא מוכן לצאת מהבית. סימה, בעלת חנות חיות, מגיעה לביתו כדי לדרוש את החוב עבור המזון של טובי, הכלב של ניקול שנשאר לטיפול אצל אמא של תומר. סימה, אשה חזקה ועצמאית, מתעקשת לקבל את הכסף ותומר מתעקש לשלם בעוד יומיים. הדו-קרב בין השניים מסלים והמוסכמות המגדריות נשברות.
יום ה', 31.8.17, 17:30 ו-20:30
יום ו' 1.9.17, 12:30
מוצ"ש 2.9.17 , 20:00
(E)Motion (אי) מושן
תאטרון-מחול: מופע יחיד של טאל לוי – שחקנית, קריינית, רקדנית, יוצרת וכותבת.
כתיבה, בימוי, כוראוגרפיה וביצוע: טאל לוי
דרמטורגיה: אסנת שנק
ייעוץ: אמיר אוריין, בת-חן הוורדי-וקשי, שרית וינו-אלעד, אבי גרייניק
מוסיקה: רז אולשר – פוסיל סטודיוס לונדון, יובל (ג'ובה) וצלר – Zej, נדב וצלר
מופע מחול-תאטרון, המתאר תהליך העובר על רקדנית חסרת קול שחוותה הפרעת אכילה; חצויה בתוך תוכה ומוטרדת ומושפעת מהקולות שמסביבה היא חוקרת את נושא הפרעת האכילה, כותבת ויוצרת מתוך הכאב, מביאה לידי ביטוי את הפחדים שלה ואת עצמה, ומוצאת לבסוף את קולה.
יום ה' 31.8.17, 19:00
יום ו' 1.9.17, 20:00
מוצ"ש 2.9.17 , 17:30 ו- 20:30
בילורה
הצגת מתח אפלה וקומית, על פי הקומדיה העסיסית מן הרנסאנס, מאת רוזנטה,
מאת אנג'לו באולקו (רוזנטה)
תרגום: יונתן דובוסרסקי
עיבוד ובימוי: אלעד קונפינו
משתתפים: איתמר זנדני, נועה גולני, רבקה אסמרלדה תלחמי, מעיין קילצ'בסקי, אור סעדה, צבי דולב, ספיר ויינר.
רוזנטה הוא כינויו האמנותי של אנג'לו ביאולקו, הנחשב כיום כאחד הבולטים באנשי תיאטרון הרנסנס האיטלקי. המחזה הקצר "בילורה" מאפיין את חיוניותו הקומית וראייתו הפסיכולוגית החודרת. בילורה, איש נמל, חי חיים פשוטים וצנועים לצד אשתו בטיה. ברון עשיר וזקן מפתה את אשתו של בילורה לעבור לגור אצלו ולחיות חיי מותרות חסרי דאגה. בילורה יוצא למסע חסר פשרות להשיב את אשתו הביתה.
יום ה', 14.9.17, 19:30
יום ו', 15.9.17, 17:00
יום ו', 15.9.17, 20:00
מוצ"ש, 16.9.17, 20:30
איזה עולם נפלא
מחזה מתח פסיכו-דרמטי.
מאת: יון כגן
בימוי, וידיאו וניהול מוסיקלי: אלכס כגן
משתתפים: זאב שמשוני, שגיא קרישר
שני אנשים שנפגשים למטרה מסוימת מוצאים עצמם לבסוף בסיטואציה בלתי נתפסת להם, וכמובן לצופים. המחזה מלווה במוסיקה של ריכרד שטראוס ועבודת וידיאו שממחישה את מקום ההתרחשות ומחשבות השחקנים. העלילה מתרחשת בין שני דורות במרווח זמן של כ-40 שנה. מופעי העבר יתרחשו על מסך הווידיאו ואלה יובילו את העלילה.
יום ה', 14.9.17, 18:00
יום ו', 15.9.17, 12:30 ו-15:30
מוצ"ש 16.9.17, 21:30
נגן השחמט
הצגה מוסיקלית על אסירים, מוסיקה וחופש.
כתיבה, בימוי, ושירים : ניהאד ראדא
על פי סיפור אמיתי מאת פדאא שאער
מוזיקה: פדאא שאער
תפאורה :סאלים שחאדה.
משתתפים: דורגאם גועיה, פייר חורי, מחמוד מורה, וודיאן סברה, פדאא שאער
הצגה בשפה הערבית. תרגום לעברית.
הצגה מוסיקלית בשפה הערבית על נגן עוּד, הכלוא כאסיר בטחוני. חוקריו אמרו לו שבית הכלא ישכיח ממנו את המוסיקה… האסיר, ביחד עם חבריו הכלואים, משתמשים בחומרים שונים הזמינים להם כדי לבנות מהם בסתר עוּד, ומגלים את החופש דרך המוסיקה, עד שבשעת הופעה מגלים את סודם והעוּד נשבר.
יום ה', 14.9.17, 21:00
יום ו', 15.9.17, 21:30
מוצ"ש, 16.9.17, 18:30
הפקות תיאטרון האקדמיה לאמנויות המופע:
הצגת בכורה:
הבחורים בדלת ממול
מחזה מרגש על מוגבלות ואנושיות.
מאת תום גריפין
נוסח עברי: גדי ענבר
בימוי: דור פלס
עיצוב תנועה : טאל לוי
משתתפים: גל פריי, שגיא קרישר, דניאל מושס, ניר לנדמן, כלנית כץ, תדמור ברטל, דנה דניאל, טל ברעם.
בדירה רגילה בקומפלקס גדול באחת מערי השדה שבניו-אינגלנד ארה"ב, חיים ביחד ארבעה בחורים חריגים: ארנולד, לוסיין, נורמן וברי. נורמן ולוסיין הם מאותגרים ברמת תפקוד בינונית, ארנולד הוא גבולי עם נטייה קשה לדפרסיה וברי מוגדר כסכיזופרן, עם היסטוריה של אשפוזים חוזרים ונשנים. ארבעתם נמצאו ע"י הגורמים המטפלים כמתאימים להשתלב בקהילה במסגרת דירה משלהם, ועליהם לתפקד בעצמם ולהתמודד עם בורותה וזרותה של האוכלוסייה הבריאה שבשכנותה הצמודה הם גרים.
מדריך הקבוצה הוא ג'ק, המצליח לבנות קשר של אמון בינו לבין הבחורים, עד לאותו רגע בו הוא מודיע להם שהחליט לעזוב אותם לטובת עבודה אחרת.
יום ב', 4.9.17, 20:30
יום ג', 5.9.17, 16:30 ו-20:30
יום ד', 6.9.17, 18:00
יום ב', 11.9.17, 20:30
יום ג', 12.9.17, 20:30
בק ריבר
הצגת יחיד בביצוע דניאל גרטמן של מחזה רגיש מאת רחל שליטא אודות עולמה השבור והעשיר של נערה מתבגרת שהמסגרת המשפחתית מסביבה נהרסה. הועלתה בתיאטרונטו 2017.
מאת רחל שליטא
בימוי אלירן כספי
עיצוב במה טלי יצחקי
מוסיקה עידן יצחייק
עיצוב תאורה אלירן כספי
דפי, נערה מאושפזת לאחר טראומה, מדברת אל ד"ר פריד, הרופא המטפל בה. הדוקטור הזמין את אמה של דפי כדי לחגוג לה יום הולדת. דפי מנסה למנוע בכל מחיר את בואה של אמה, שהפקירה אותה, לדבריה, למי שתקף אותה.
תוך כדי ניסיונותיה למנוע את הפגישה עם אמה אנו נחשפים להשתלשלות העניינים כפי שהיא חוותה אותם. דרך דבריה מתגלה כאבה על אובדן החיים המשפחתיים שהכירה ובחירה מתמדת שלה בעולם בעלי החיים כמפלט מבני האדם שמסביבה.
מוצ"ש, 26.8.17, 20:00
השפעת קרני גמא על ציפורני חתול
מחזהו זוכה פרס "פוליצר" של המחזאי האמריקאי פול זינדל על חייהן, התבגרותן ותקוותיהן של נשים המתמודדות עם קשיי החיים ומורכבותם בעידן המודרני.
מאת: פול זינדל
עברית: יעקב שבתאי
בימוי: דור פלס
עיצוב וידיאו: קורין בלמור סוויסה
עיצוב במה: טלי יצחקי
עריכה מוסיקלית: יובל מסנר
תאורה: ג'ודי קופרמן
משתתפות : הדר לוין , כלנית כץ, גל ברמלי/ תדמור ברטל, עינת לוין/ אור דגן, ובתפקיד אורח: נבי הארנב.
המחזה עוסק בנשים שאינן גיבורות קלאסיות: הן רחוקות ממרכז העולם; הן נאבקות על קיומן בשולי החברה, מתמודדות עם החיים שכופים עליהן חריגות, רק משום היותן נשים בחברה המציבה נורמות קשוחות ומתקשה להתמודד עם האחר. המשפחה, שבה רק נשים, מתגוררת במה שהייתה פעם חנות ירקות. טילי מגדלת את הארנב צ'ארלי וחולמת על קרני הגמא ועל האטום. לאחותה רות התקפות אפילפטיות והיא מפלחת סיגריות. אימן, ביאטריס, ממורמרת ואכזרית, אוהבת להאשים את כולם בצרותיה, ואלה מצידם חושבים שהיא משוגעת, כולל בעלה המנוח שעזב אותה לפני שנפטר. ביאטריס שואפת לפתוח חנות תה, אבל מסתפקת בכך שהיא ממררת את חיי בנותיה, שאחת מהן כנראה גם תגדל להיות כמוה. ועם זאת טילי מצליחה לשמור על אופטימיות, זוכה בפרס ביריד המדע של בית הספר וממשיכה לחלום על חיים יפים ומלאי תקווה.
יום ו', 1.9.17, 15:00
מוצ"ש, 2.9.17, 22:00
הסוחר מוונציה
אז מה היה לנו בחדשות? תקשורת בשירות השלטון? האם מותר להוציא להורג את האויב? יחסי הון-שלטון? גזענות? לאומנות? שנאת הזר? קפיטליזם חזירי? כל זה לא נולד אתמול: בואו לראות מה היה לשקספיר לומר על העולם של היום!
על פי ויליאם שקספיר
תרגום, עיבוד, בימוי ועריכה מוסיקלית: אברהם עוז
עיצוב במה: טלי יצחקי
עיצוב תלבושות: טימוטיאו קורלי
מוסיקה מקורית ועיבודים: יובל מסנר
כוריאוגרפיה ותנועה: רן בן-דרור
עיצוב תאורה: ניזאר ח'מרה
משתתפים: סוהיל חדד; דן תורג'מן; אביאל שיליאן; שולה רווח/הדר לוין; מירב חזן; קורין סויסה/ניסנה מולוק, דניאל גרטמן; אלעד קונפינו; רבקה תלחמי; שגיא קרישר/ג'וש שגיא; כלנית כץ/דנה אילן; ניהאד רדא; תדמור ברטל; גל פריי; הראל סעיד; טל ברעם
בהפקה מודרנית וקצבית זו מוצגת הרפובליקה המסחרית התוססת של וונציה כאולם בורסה מודרני סואן והאי בלמונט כמשכנם היוקרתי של אנשי העלית הכלכלית והשלטונית של הרפובליקה, הסוגדת לזהב ומונעת מזרים כל גישה לאוצרות הזהב של הרפובליקה. הפליטים היהודים מבקשים למצוא בוונציה מקלט מדיני, אזרחי וכלכלי, אבל ניכורם המתנשא של אנשי וונציה, השתקעותם בעולמם הרומנטי המיוסד על תאוות בצע, ותבוסתו המתוקשרת של שיילוק בבית המשפט מתוקף "חוקי חירום" החלים על "טרוריסטים זרים", גורמים לשיילוק, המתפכח מאשליית ההיטמעות בהוויה הקפיטליסטית של ונציה, לחשוף את צביעותם של מארחיו, לבתו ג'סיקה לשוב לחסות אביה, ולמבקשי המקלט היהודים לחזור וללבוש את בגדי הפליטים ולבקש את גורלם במקום אחר. המחזה, המוצג בבגדים מודרניים, נתון בתוך עלילת מעטפת של תחקיר טלוויזיוני אקטואלי המשולב בראיונות ופרשנות.
יום ו', 8.9.17, 12:30
מוצ"ש, 9.9.17, 21:00
אירועים מיוחדים:
מופע השקה לאלבום "שאשי" ("מסך")
כתיבה, הלחנה וביצוע: מודי קבלאווי
מופע יחיד מוסיקלי משירי האלבום, לאחר סיבוב הצגות מוצלח באירופה. מודי קבלאווי, שהחל להקליט משיריו כבר בגיל 15, הוא ראפר ויוצר בסגנון היפ-הופ בעירוב של ג'ז ומקצבי מוסיקה עולמית.
יום ה', 24.8.17, 22:30
זהרה, הקרנה ומפגש עם מוחמד בכרי.
סיפורה של אישה המקדישה את חייה לאלה שהיא אוהבת, ושורדת למרות כל זעזועי הגורל.
הקרנת סרטו של מוחמד בכרי (2009) ומפגש עם הבמאי
דרך סיפור חייה של זהרה בקרי בת ה-80, דודתו של הבמאי, מגולל הסרט את סיפורם של הערבים החיים בישראל-פלסטין מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת ועד היום.
60 דקות, ערבית, תרגום לעברית
יום ו', 1.9.17, 21:30
ערב יוצרים צעירים: הקרנת סרטים של במאים צעירים
פרטים בקרוב
הצגות אורחות:
טהא
הצגת היחיד הלירית בביצועו של עאמר חליחל על סיפור חייו של המשורר הפלסטיני טהא מוחמד עלי שבה מסיבוב הצגות מצליח בוושינגטון, לוקסנבורג ולונדון, לאחר שכבר הועלתה בערבית בגדה, בעמאן ובאלג'יריה.
ההצגה מבוצעת בשפה האנגלית.
כתיבה: עאמר חליחל
תרגום אנגלי ובימוי: אמיר ניזאר זועבי
עיצוב: אשרף חנא
תאורה: מועז ג'ובה
מוסיקה: חביב שהאדה חנא
"בוגדנית היא האדמה/ האדמה לא תשמֹר אמונים/ האדמה חסרת מבטחים/ האדמה זונה היא/ משדלת את השנים/ מנהלת בר ריקודים/ עבור המלחים/ צוחקת בכל הלשונות/ ומלעיטה את מתניה לכל המזדמן" (עברית: אנטון שמאס). סיפור חייו של המשורר טהא מוחמד עלי (2011-1931), שהיה בעל חנות לממכר מזכרות לתיירים בשוק של נצרת שהפכה לימים למעין סלון ספרותי, ונחשב כיום, לאחר מותו, לאחד היוצרים המקוריים, הרגישים והמרתקים ביותר בשירה הפלסטינית. טהא, שלימודיו נקטעו ב-1948, כשמשפחתו נאלצה לברוח מן הכפר ספוריה (שעל חורבותיו נבנה המושב ציפורי), עברה ללבנון, שבה והסתננה ארצה וקבעה מושבה בנצרת, היה אוטודידקט שלימד את עצמו את רזי הערבית הספרותית והשירה הערבית הקלאסית, כמו גם את פניני השירה המערבית. בשירו "נקמה" הוא מדבר על האיש אך לומד גם את סוד המחילה: " אבל אם יהיה ערירי/ כרות עץ־משפחה/ שאין לו לא אמא ולא אבא/ לא אחים ולא אחיות/ לא אשה ולא ילדים/ בלי חברים וקרובים ושכנים/ בלי מכרים/ בלי רע או עמית, בלי ידיד לרפואה…/ לא אוסיף/ למצוקת ערירותו/ לא יסורי גוִיעה/ ולא עצב כליון." המחזה פותח בחלקו ב"מעבדת התיאטרון" של פסטיבל סנדאנס בארצות הברית.
יום ה', 24.8.17, 20:30
אובססיה
הצגת יחיד בביצוע סובחי הוסרי אודות עולמו של צעיר הנע בין היגיון ושיגעון. הועלתה בתיאטרונטו 2017.
הנחייה ובימוי: פנינה רינצלר
טקסט ומשחק: סובחי הוסרי
מוסיקה: בועז גרוס
תלבושות: שרון מלכה
הפקה: המרכז לתיאטרון של עכו
ההצגה בעברית.
בין היגיון לשיגעון מסתתר הגבול הדק… "לקפוץ או לא לקפוץ…? זאת השאלה. סעיד, בחור צעיר שנדחה ממחלקות אישפוז פסיכיאטריות אינספור פעמים בתואנה שאינו לוקה בדבר, מחליט כי אין לו מה להפסיד. הוא מציב סולם בכניסה למחלקה הפסיכיאטרית ומאיים לקפוץ אם לא יאפשרו לו אשפוז גם הפעם.
יצירה סוריאליסטית קומית על בחור שנולד לחיות על הקצה. ההצגה הועלתה לראשונה בשפה הערבית בפסטיבל מסרח'יד בעכו, וזכתה בפרס הראשון. ההצגה בעברית הוצגה לראשונה במסגרת תיאטרונטו 2017.
מוצ"ש, 26.8.17, 21:30
יבקה
מחזה מרגש רווי עלילה בהפקת תיאטרון "טזתה", התיאטרון האתיופי הישראלי הראשון המציג בשפה האמהרית .
תיאטרון טזתה מציג: הצגה בשפה האמהרית עם תרגום לעברית
מחזה מאת מולו גוג'ם אנטנך
בימוי: פרוט פרדה
משתתפים: טזתה אסמלש, גטצ'או הוננ'או, מאיר דסה, אמלק-אלין אבבה
מפיקה: אלמוורק איילה, מלבישה: שלי אברהם, סאונד: פקדו טרפיי
המחזה מגולל את סיפורם של משפחה: אב, אם ותינוק שרק נולד.
האב הוא איש צבא המשרת בצבא האתיופי. יום אחד הוא יוצא מהבית, אינו חוזר ועקבותיו נעלמו.
האם מגדלת את בנה בדוחק ובעוני, אבל עושה כל מה שביכולתה כדי להעניק לו חיים טובים על אף קשיי ההישרדות מטפלת האם בבנה, מביאה אותו לבגרות ועושה זאת ברוב חום ואהבה. הבן שגדל מרגיש חובה לגמול לאם על מסירותה ולהוציא אותה מעוניה המתמשך. הוא מחליט לצאת אל העולם הגדול כדי לעבוד ולשלוח כסף לאימו.
העלילה מרתקת ומלאה תהפוכות. זהו סיפור מעורר ומרגש של פליטים השורדים את המציאות הקיימת בכל העולם.
יום ד', 6.9.17, 20:00
סוניה מושקט
מאת: סביון ליברכט
בימוי: דור פלס
הפקת דור סדנאות
בשלהי מלחמת העולם השנייה, במרתף אחוזתם בעיר דברצן, הונגריה, מסתתרים מפני הנאצים בני משפחת מושקט, אצולה יהודית – פאולה, לידיה ובנה הצעיר אלברט. סוניה, כפריה נוצרית הנשלחת אליהם כמשרתת על ידי ידיד נוצרי, מהווה את צינור החמצן שלהם. החיים בסיר הלחץ הפיזי-רגשי ההולך ומבעבע ותוסס מחייבים התמודדות לא פשוטה של משפחה אמידה עם המצב הקיומי הנואש, החדש, של תלות ומחסור. וכן התמודדות עם סיפור אהבה בלתי אפשרי, שבעקבותיו נחשף מצב הטומן בחובו סוד משפחתי אפל מן העבר…
יום ה', 7.9.17, 18:00
כל הלולים ריקים
יצירתה הייחודית של תהל רן אודות נושא היעלמותם של תינוקות ילדי תימן.
תחקיר, כתיבה, בימוי ועיצוב: תהל רן
שחקניות: טוהר הורביץ, קמה ברמן, תדמור ברטל, כלנית כץ, גל ברמלי, נועה חדד
ההצגה "כל הלולים ריקים" מספרת את סיפורה האישי של יונה מנצור, שהתינוקת שלה חבצלת נעלמה בוקר אחד מבית התינוקות בארץ בשנת 1959. יונה מנצור מחפשת כל חייה את חבצלת. מאמינה בכל ליבה שחבצלת חיה. ושיום אחד היא תופיע.
יום ה', 7.9.17, 21:00
השבט אמר את דברו
מה היה קורה אילו ניתנה לך האפשרות לבחור את הגלגול הבא?
שישה אנשים עם מטען עבר נולדים מחדש אל תוך חיי שבט זר במחוז לא מוכר
ומנסים להבין איך לעזאזל לחיות יחד.
הפקת מרכז תיאטרון לוד
הנחיה ובימוי: פנינה רינצלר
מוסיקה: בועז גרוס, פנינה רינצלר
עיצוב חלל ותלבושות: אנה שפלנסקי
תאורה: יואב בראל
שחקנים יוצרים: אילאיל ישראלי, מרינה פלדמן, ספי סמואל, רותם זיו, רונן אדלר, שריאל יגודניק
הפקה: תמר בר ניב
יצירה שהתחילה ממחקר. מפגש וראיונות בבתי תושבים בעיר. מכולם שמענו על לוד של פעם, הקהילתיות שהייתה,הגעגוע לחיים משותפים, ל-ביחד, לתמימות אנקדוטית ונוסטלגית, ההערכה לקהילתיות המושבית שעוד נשארה בעיר אך גם זיכרונות של התלאות שעברה העיר עד לשגשוג שלה היום. העיר הזאת נושאת בתוכה היסטוריה…
הרגשנו כמו שבט זר ומוזר המסתובב בעיר ומנסה להבין את היסטורית המקום מפי התושבים, ומצאנו נקודות חיבור לגעגוע האנושי התמידי הזה לפעם, וגדלה בנו התשוקה להיות שותפים מלאים, למהלך הטוב הזה שקורה בעיר,שותפים לשינוי התרבותי שקורה כאן. מתוך כך שבנו אל עצמנו, אל הגעגוע הפרטי שלנו ושאלנו את עצמנו כל אחד גם לגבי תפקידנו כקבוצה, גם לגבי תפקידינו כאינדבידואלים שהתקבצו ל-ביחד, פנטזנו על המצב האוטופי אליו אפשר להגיע אם כל בני האנוש היו מניחים לאגו, כשאנו כמובן כלולים בתוכם… חיפשנו את הנוסחה שאיש עוד לא פיצח לחיות יחד בשקט.
מתוך כך נולדה היצירה "השבט אמר את דברו" בה נתנו לעצמנו הזדמנות לעבור גלגול נוסף בעודנו בחיים ובגלגול זה לחפש את הדרך ל-ביחד.
מוצ"ש, 9.9.17, 18:30
הפרעת קשב וקשקוש
מופע יחיד הומוריסטי של עמירם אטיאס
זהו מופע הומוריסטי יוצא דופן של סטנד-אפ עם פנטומימה ליצנית ומסכות בשילוב מוזיקה, אפקטים קוליים וסיפורים משעשעים על שפת גוף .במופע אני משתף את הקהל בחוויה תיאטרלית פוקחת עיניים מרתקת ומהנה:
"חוויה שהיא בידור- בידור שהוא חוויה"
יום ו', 25.8.17, 12:30