עוף ביין-Coq au vin

8 מנות

מצרכים:

2 עופות מחולקים ל-8 נתחים

1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)

2 עלי דפנה

2 ענפי טימין

מלח ופלפל שחור טחון טרי

250 גרם בייקון או חזה אווז מעושן

100 גרם חמאה או שומן אווז

20 בצלי שאלוט או בצלי פנינה (לחילופין 2 בצלים פרוסים לטבעות )

250 גרם פטריות שמפיניון קטנות

1 כפית שמן

30 גרם קמח

1 ליטר ציר עוף (אפשר גם להכין מאבקת מרק עוף)

125 מ"ל  ברנדי

2 כפיות רסק עגבניות

1 כף קמח

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

שמים בקערה את נתחי העוף יחד עם היין ,עלי הדפנה ,תימין,מלח ופלפל שחור .מכסים ומכניסים למקרר 4 שעות  ועד לילה .

פורסים את הבייקון או חזה האווז המעושן לרצועות .מחממים מחבת ומזהיבים את הרצועות עד הזהבה . מניחים בצד

באותה המחבת ממיסים 20 גרם חמאה או שומן האווז ומזהיבים את בצלי הפנינה (או שאלוט או פרוסות הבצל).מוציאים ושומרים בצד

מוסיפים למחבת 20 גרם  חמאה או שומן אווז ומטגנים  את הפטריות כ- 5 דקות .מתבלים ושומרים בצד

מסננים את העוף מהמרינדה ומייבשים אותו.שומרים את המרינדה .מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור .

ממיסים בסיר 30 גרם חמאה או שומן אווז ,מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד הזהבה.שופכים מעל את הברנדי ומדליקים תוך כד ערבוב. .מוסיפים את הקמח ומערבבים.מוסיפים את ציר העוף.

מוסיפים לסיר את המרינדה ,את הבייקון /חזה אווז , הבצל,רסק העגבניות.מכסים ומבשלים על אש בינונית כ45 דקות או עד שהעוף רך.

כש העוף מוכן ואם הרוטב לא סמיך מספיק .מוציאים את העוף ואת הירקות .מצמצמים את הרוטב .

לקראת סיום מערבבים30 גרם חמאה או שומן אווז עם 1 כף קמח ומוסיפים לרוטב תוך כדי טריפה . מחזירים את העוף והירקות .מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים .

ניתן להגיש עם פירה  או עם אורז לבן

בתאבון!

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן