6 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן אפיה: 45 דקות
מצרכים:
100 גר' חמאה
100 גר' קמח
1/2 ליטר חלב
125 גר' גבינה מסוג גרוייר מגורדת
5 ביצים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
רוטב בשמל:
שמים בסיר את החמאה וממיסים אותה, מוסיפים את הקמח מחוץ לאש ומערבבים עד קבלת עיסה הומוגנית, מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב. מחזירים לאש עד שהרוטב סמיך מאוד. מוסיפים את הגבינה המגורדת. מצננים. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני. לבסוף מקציפים את החלבונים לקצף חזק ויציב ומוסיפים למסה. ממליחים ומפלפלים.
מעבירים לקערה המיועדת לסופלה ששומנה מראש.
מחממים את התנור כ- 10 דקות לפני הכנסת הסופלה לחום של 180 מעלות. אופים במשך 30 דקות ואז מעלים את חום התנור ל200 מעלות לעוד כ- 15 דקות עד שהסופלה יציב. מגישים מיד.