זמן הכנה: כ- 45 דקות
זמן בישול: כ-שעתיים ואפילו יותר
מצרכים:
6 קישואים עגולים
1 כרוב לבן למילוי
6 פלפלים ירוקים בהירים
3 עגבניות מקולפות וחתוכות לטבעות
1 תפוח עץ מגורדת
כוסברה קצוצה
אורז
3/4 ק"ג בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים דק
10 שיני שום
1 רסק עגבניות גדול
ציר עוף
פלפל ,מלח,קינמון,כמון, ראס אל חנות
שמן או שומן אווז.
אופן ההכנה :
לילה קודם להרתיח את הכרוב כ-20 דקות .
בקערה שמים את הבשר עם הבצל קצוץ ,הביצים,הכוסברה הקצוצה,4 שיני שום כתושות ,תבלינים והאורז .לערבב לתערובת אחידה.
בינתיים לחתוך את הכובע של הקישואים,לרוקן רותם בעזרת כפית פריזיאן.
להוריד את החלק הלא אכיל של הפלפל ,ליצור כובע.לרוקן את הגרעינים .
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן או השומן אווז עד הזהבה.
להניח מעל את הטבעות של העגבניות .
להתחיל למלא את הירקות.
לפרק את הכרוב לעלים .
מסדרים את הירקות באופן הבא מסביב לסיר מסדרים את הקישואים ואת הפלפלים.במרכז מסדרים את עלי הכרוב הממולאים.
בקערה מערבבים את הרסק עם ציר העוף ,השום הנותר,התבלינים והתפוח המגורד.
שופכים מעל מביאים לרתיחה ומבשלים כ- שעתיים ויותר .