מי אמר שהחופש הגדול זה לא פיקניק?

חופשת הקיץ בעיצומה וכולם מחפשים לצאת מהשגרה, לצאת לרחובות ובעיקר לצאת….
הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע?

זו יכולה להיות ארוחה רומנטית או כזו שמפגישה משפחה או חברים. עקרונית יכולים להיות מוזמנים רבים, בני גילאים שונים(משפחה מורחבת וכ'),הורים וילדים קטנים, חברים, מסיבות כיתה וגם ארוחה זוגית.
מקורה של המילה "פיקניק" במילה הצרפתית: pique-nique מצרפתית עברה המילה לשפות אחרות. בראשית המאה ה-20 , עברה המילה גם ללשון העברית ואפילו הוצעה המילה העברית- "טוּ‏זִיג" (מארמית) כתחליף העברי ל"פיקניק", אבל כמו מילים רבות אחרות לא השתרשה‏. בפיקניק הארוחה זו מוכנה מראש (בניגוד לברביקיו המוכן בסמוך למועד האכילה) ומובאת למקום הפיקניק, ארוזה ומוגשת לסועדים, לרוב בישיבה על הקרקע על גבי מצע שמתוכנן על ידינו (מחצלת או שמיכה) וניתן לעצבו בהתאם לנסיבות האירוע ואופי הארוחה.
מקסימום טעם במינימום קלוריות
אחד היתרונות של פיקניק הוא שיש לנו שליטה על סוג האוכל, ולא נתונים לבחירה של אחרים ביחס למה שנכנס לפה שלנו. אספתי מספר מתכונים ורעיונות על מנת להפחית את הקלוריות למינימום במקסימום טעם. חשוב לבחור מקום אסטטי ונעים וכמובן שהשקעה בצד האסטטי יעזור לשפר את האווירה. דבר ראשון כמו שאתם יודעים, אנחנו אוכלים עם העיניים, אז בכל אחת מסוגי האירועים שמתכננים(למשפחה לילדים או ארוחה זוגית)תארזו יפה את האוכל על מנת שיראה מגרה. כמובן לילדים אפשר להוסיף הפתעה מצוירת או בלון, למבוגרים אפשר להוסיף מכתב אישי, בדיחה או חידה היתולית, ובארוחה רומנטית לקשט עם פרח או לעטוף בנייר עם לבבות וכדומה…. עוד דבר שמאוד מסייע אסתטית הוא להכין את המתכונים בגודל של מנה אישית למשל את המתכון של הפשטידה ללא קמח אפר לשים בתבניות מאפינס ליצירת מיני קישים משגעים, או לחילופין להכין ממנה לביבות אפויות. סלטים רצוי לתבל במקום על מנת שיהיו טריים ככל האפשר(לערבב את הרוטב ולהביאו בבקבוק קטן ואסטטי. פתרון נפלא הוא פשוט לקחת ירקות חתוכים בצבעים שונים ולסדרם בתוך כלי מפתיע כמו צלחת בצורה של חיה או סלסילה מקושטת כדי לגרות את הילדים לאכול מהירקות. אפשרות נוספת היא לחתוך את הירקות בצורות גיאומטריות.

הצעות לתפריט פיקניק
סנדוויצ'ים הם פתרון קל ופשוט בשביל פיקניק תרתי משמע:
1. סנדוויץ' גבינות ופסטו:
2 פרוסות לחם קל
מירחו גבינת פטה צאן 5% שומן
מירחו קמצוץ פסטו
חצי עלה חסה קצוץ
חופן נבטי אלפלפא.
2. סנדוויץ' גבינות ופלפלים קלויים:
2 פרוסות לחם קל
מירחו קמצוץ אריסה (ממרח פלפלים חריפים)
מירחו גבינת שמנת עד %5 אחוזי שומן
מעט פלפלים קלויים (ניתן להכין לבד, או לקנות)
פרוסות מלפפון
וחצי עלה חסה

3. סנדוויץ' חביתה
2 פרוסות לחם קל
חביתה מביצה אחת עם ריסוס קל של שמן
מריחה קלה של מיוקל 5% שומן
מריחה קלה של ממרח עגבניות מיובשות
פרוסות פלפל אדום
פרוסות מלפפון.
מומלץ להוסיף עגבניות שרי ליד.

ירקות רבותי ירקות
המלצה נוספת לפיקניק היא ירקות חתוכים אשר מונעים את בעיית הנזילות בסלטים, ותחשבו עשיר: לבבות דקל, תירס גמדי, פלפלים בכל הצבעים, מלפפונים, גזר, עגבניות שרי, קולרבי, פטריות, שומר, סלרי, צנון ואפילו לפת תפתיע אתכם לטובה. ניתן לשדרג ע"י מטבלים פשוטים אבל מוגשים יפה, כגון גבינות לבנות רזות שניתן לתבל בשום שמיר, מעט פסטו או פפריקה, או שניתן להכין טחינה. ניתן להוסיף ליד פלטת גבינות רזות למשל בולגרית וצפתית.

מתכון למיני פשטידות גבינה ועגבניות מיובשות
חומרים
4 ביצים
4 כפות קמח
גביע גבינה לבנה 5% שומן
גביע קוטג' 5% שומן
גביע יוגורט ביו עד 3% שומן
50 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
רבע כפית שום כתוש
כף גדושה של ממרח עגבניות מיובשות.
מעט פלפל שחור ומלח לפי הטעם בזהירות ותלוי ברמת מליחות הגבינה.
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים בקערה ולאפות בחום של 180 מעלות בתבניות מאפינס עד שיתייצב והקיסם יוצא יבש מהפשטידה.

פירות – הקינוח הבריא
בנוסף אפשר להכין פלטות של פירות חתוכים לקינוח. ניתן לשדרג לקינוח קצת יותר מושחת בסגנון פונדו אם תמיסו מראש מיכל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר ופשוט לטבול…
עוד דרכים לפנק בפיקניק
בימים אלו שכולם נמנעים מסוכר לבן וגלוטן למה לא לרענן את סלסילת הפיקניק במתכונים משגעים, שיתאימו לכמעט כל קהל יעד. באופן אישי מה שאני אוהבת בפיקניקים לעומת אכילה בחוץ, שיש לנו אופציה להביא לבד מזונות יותר בריאים, ולשלוט בכמויות הסוכר, המלח והשומן, כך שגם אם יש מנות יותר שמנות יש לנו אפשרות לאזן עם מנות בריאות והכי חשוב לא פחות טעימות. הכי חשוב לזכור שאנחנו אוכלים עם העיניים, אז תארזו יפה את האוכל על מנת שיראה מגרה, תוסיפו מפות יפות, ותשקיעו בהגשה.
מזונות ה""finger foods הם המזונות המושלמים לפיקניק, והם גם אסתטיים.
על צ'יפס אפוי כבר שמעתם?
צ'יפסים של סלק, בטטה, גזר וקולורבי שיגרמו לכולם ללקק את אצבעות: פשוט חיתכו לרצועות בעובי של כס"מ עיטפו במעט שמן זית ומלח גס ושימו בתבנית בתנור עד להזהבה, ניתן לשדרג במטבל יוגורט עם עשבי תיבול כגון עירית ושמיר, ואני מבטיחה שתהממו את כולם. (הולך משגע גם עם טחינה…).

רולים של סלט טבולה בעלי חסה:
בשלו קינואה וקררו, הוסיפו סלט ירקות עשיר קצוץ דק דק (ירקות מומלצים הם פלפלים, עגבניות, גזר, צנון, קולורבי, ובצל ירוק, תבלו בפלפל מלח, שמן זית ולימון ערבבו עם הקינואה. וגלגלו בתוך עלי חסה ממש כפי שהייתם מגלגלים טורטייה, ניתן להגיש גם סתם בתוך סירות עלי חסה המורכבות על המקום.
ניתן להביא גבינות קשות ורכות, היום המגוון עצום וישנן גבינות משגעות בעלות אחוזי שומן נמוכים וממש אין כל תחושה של פשרות בכל הקשור לטעם.

מתכון למיני פשטידות גבינה ופסטו
4 ביצים
4 כפות קמח ללא גלוטן
גביע גבינה לבנה 5% שומן
גביע קוטג' 5% שומן
גביע יוגורט ביו עד 3% שומן
50 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
רבע כפית שום כתוש
כף גדושה של פסטו.
מעט פלפל שחור ומלח לפי הטעם בזהירות ותלוי ברמת מליחות הגבינה.

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים בקערה ולאפות בחום של 180 מעלות בתבניות מאפינס עד שיתייצב והקיסם יוצא יבש מהפשטידה.

כדורי קוקוס מצופים בשוקולד מריר
מצרכים
קוקוס טחון – 125 גרם
שמן קוקוס – 120 גרם,
שמנת מתוקה 32% – 50 מ"ל
.סוכר – 3/4 כוס
הציפוי
שוקולד מריר – חבילה וחצי.
אופן הכנת המתכון
1. ממיסים על אש נמוכה את השמן קוקוס , הסוכר והשמנת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
3. מקררים את התערובת להתייצבות.
4. מכינים כדורים קטנים ומקפיאים לשעה שעתיים.
5. ממיסים את השוקולד וטובלים בו את כדורי הקוקוס
6. מניחים על נייר אפייה ומצננים.

ולסיום סיומת הקינוחים:
בנוסף אפשר להכין פלטות של פירות חתוכים לקינוח. ניתן לשדרג לקינוח קצת יותר מושחת בסגנון פונדו אם תמיסו מראש מיכל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר ופשוט לטבול…
אז קדימה צאו לטייל, ליהנות, ולפנק בפיקניק.
בתיאבון.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 94
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן