כבוד ליצירה

tp luxury varתמונה אירינה

מה זה כבוד? ואיך מפגינים אותו? מה חשוב יותר: כבוד שמראים לנו או כבוד שמראים לאחרים? האם אנחנו מבקשים כבוד מאחרים ולא מכבדים את עצמינו?

כבוד הוא לא רק מילה גדולה הוא גם ערך עליון שעליו אנשים מוכנים לרצוח, על אחת כמה וכמה לצאת למלחמה, לשקר ולגנוב.

יהודים בכלל ויהודי ישראל בפרט אוהבים להראות כבוד בהענקת מתנות. גם בביקור חברתי, אוהבים להביא שי קטן למארח, כמו בקבוק יין – גם אם לא מכירים את האדם, ולא בטוחים שזה רלוונטי; או קופסת שוקולדים, גם כשלא בטוחים שהמארח לא חולה סוכרת. כמה אגרטלים, צלחות הגשה, מאפרות יש לנו בבית שלא השתמשנו בהן שנים, ואולי אפילו לא אוהבים אותן?

וכמובן, אי אפשר לדבר על כבוד בישראל בלי להזכיר את קזבלן המפורסם של יהורם גאון: "למי יש יותר כבוד?"

אני מזמינה אתכם היום לחשוב על היבט אחר: את מי חשוב לנו שנכבד, דווקא בימים מבלבלים אלה? האם אנחנו מכבדים את הדורות הבאים? ואיך מראים זאת, אם בכלל?

אחת הדרכים הפשוטות והמיידיות בהן אני מכבדת את ילדיי היא ללמד אותם אהבה לכדור הארץ, לשמר את איכות הסביבה ואף לשפר אותה: ללמד אותם צרכנות יעילה, מחשבה רבה במה ולמה קונים חפצים ובכלל לכוון לאורח חיים מינימליסטי.

ושוב דרך פשוטה ומיידית לעשות זאת, לשמר ולשפר את איכות הסביבה זו צרכנות יעילה (לקנות פחות דברים) ולהשתמש שימושים חוזרים בחפצים שכבר יש לנו (ליצור פחות זבל).

החודש, חודש תשרי המפורסם בחגיו, אני מזמינה אתכם לחשוב טוב על אילו מתנות תביאו, מה תעניקו לסובבים אתכם. אם הגעתם לאותה מסקנה כמוני, שעדיף לתת את ה-50 שח' במקום עוד בושם, או סט קפה מנצנץ שיישב במחסן, אני ממליצה לכם על היצירה השימושית והמכבדת של כרטיס ברכה ממוחזר! זה יכול להיות אלגנטי או משעשע, מושקע או מהיר, מורכב או מינימליסטי, כפי שטעמכם האישי והיכרותכם את המקבל יכתיבו לכם! והכי חשוב: תחסכו לעצמכם קצת כסף ותחסכו לסביבה הרבה עול!

יצירה מכובדת שתהיה לנו!!!

 

פרויקט: כרטיסי ברכה

טכניקה: מיחזור ודקופאז'

ציוד: מספריים, דבק, חותמות

חומרים: קרטון מנייר טואלט, ניירות צבעוניים ו/או גזרי מגזינים, סרטים, מדבקות וכו'

 

אופן העבודה:

  • מנקים את הקרטון מכל שאריות הנייר ומועכים אותו
  • מדביקים עליו משני הצדדים גזרי/קרעי נייר צבעוני (עדיף גוון אחיד), עד שכל השטח מכוסה, ואף מקפלים פנימה עד כס"מ אחד
  • מדביקים קצה אחד של הגליל המעוך (מכניסים דבק עד לחצי ס"מ ומורחים היטב לאורך הפתח). מניחים לייבוש במשך הלילה (ואף עדיף 24 שעות)
  • מגדירים את העיצוב: בוחרים אלמנטים קישוטיים, עדיף לפי מטרת הכרטיס או נושא האהוב על המקבל. כדאי להקדיש מחשבה גם לצבעים של הכרטיס, לפי אותם שיקולים
  • כמה המלצות כלליות: כדאי לבחור 3-4 אלמנטים בלבד, כדי שלא יחפפו – אם כן, מסתכנים שהם יתפרקו; כדאי לערבב קווים פשוטים ואלמנט אחד או 2 אורגניים: תמונות, מדבקות, חותמת; בשביל אלמנטים כבדים (סרטים, פייטים, גזירות מדף מתכתי) שמצריכים יותר זמן ודבק, כדאי להשתמש בטיפה של דבק תעשייתי
  • בוחרים צד אחד לקישוט, ומדביקים עליו את האלמנטים, לפי הסדר המוגדר (על ידינו, בתכנון העיצוב)

תיהנו!! ואל תהססו ליצור כמה כאלה, עם כל מיני קישוטים, לכל אירוע שרק יזדמן לכם!

 

אירינה דלח – מדריכה למלאכות יד

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 127
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן