Page 6 - medorledor25
P. 6
והטעם? מה לגבי הדברה? מה לגבי תקני
איכות?
"אחלה שאלה" עונה דודו
"אני אדם זקן ,ובהיותי נער בחורף לא היו מלפפונים, "חישתיל עובדת לפי התקנים המחמירים הן באיכות
עגבניות ,לא אבטיחים ולא מלונים .היה סלק ,כרוב ,צנונית הסביבה ,בבריאות העובדים ,בבריאות המוצר ובראיה שאנו
וגזר וכך עשינו מרק ,תבשילים וכו' .כיום הורגלנו לראות
במשך כל השנה את כל המוצרים ,שלא בעונתם הנכונה. חלק משרשרת שבסופה יש מוצר אותו אוכלים.
מכאן שהם לא גדלים בתנאים האופטימליים ואנחנו שואפים מספר מטרים מאתנו הולך הרסס בחליפה ובמסיכה ומרסס
ליבולים גבוהים ובהרבה מקרים זה בא על חשבון הטעם. ריסוס מותאם .אחר כך הוא ישטוף את המרסס לפי תקנים
אנחנו שואפים למראה גדול מבריק ,צבע יפה וזוהר .כלומר,
כיוונו בטיפוח לצורכי העין ,הרצון לזמינות ,שמשמעותו של מי תהום.
החקלאים מקבלים מאתנו אינפורמציה והם מחויבים
לגדל בקיץ בחממות ולא דווקא לצורכי הטעם". לעמידה בתקנים ,בנושא בריאות זרעים ודיווח על ידי מה
"יש חזרה ויש סיגמנטים שניתן למצוא בשווקים כמו עגבניות טופלו השתילים .זו השרשרת המבטיחה לצרכן הסופי את
וצ'רי .אני למשל אבחר עגבניה קטנה ,מצמח מצומק, העגבניה ,הפלפל ועוד מהירקות האיכותיים והבריאים .אני
עסיסית בעלת טעם חזק ,בעלת חמיצות בולטת וטעם חזק מודה שאנחנו עושים את מרב המאמצים מצדנו לספק את
ואפילו אלכלך את החולצה בזכות העסיס ,רק שלצערי לא הייעוץ וההדרכה ,אך לא יכול לדעת בוודאות של 100%
יקנו את העגבניה כי היא אינה יפה לעין והורגלנו לצבע
שכך האחרים פועלים.
וצורה מסוימים". לחישתיל יש משתלה אורגנית שסיסמתה "אורגני אורגינלי".
בראיה שלי ,התברכנו בחקלאות שיודעת לספק את המוצרים הלקוח שניגש למדף בחנות הירקות אינו יודע במה מרססים
360ימים בשנה .זה לא ברור מאליו שיש כזה שפע ומחלקת אותם .מדובר פה בעניין של אמון .אנחנו שומרים על כל
המחקר והפיתוח שלנו עובדת באופן אינטנסיבי לשם כך. הכללים ב .100%
כל הצמחים מיועדים לעונות מסוימות .המוצרים מיועדים
איפה אפשר לרכוש את המוצרים לאור ושמש מלאים ,כך שאם מישהי קונה עציץ תבלין,
שלכם? למשל של ריחן ,והיא רוצה להעמיד אותו בתוך המטבח,
"אין זהות בין התוצרת שנמצאת על המדפים לחישתיל. עליה לדאוג לתנאי אור ושמש מלאים.
אנחנו חוליה שאינה חלק מהפרזנטציה של המגדל .ניתן אנחנו יושבים מול מצעים מלאים בצמחים צעירים והוא
לקרוא באתר שלנו תחת "לקנות חישתיל" ולבחור היכן מסביר שבקיץ לא מחזיקים במושב נחלים צמחים בוגרים
כיוון שזו עונת המזיקים .הם ממתינים לעונת הסתיו והחורף
לרכוש את המוצרים ,ואדגים: כדי להביא צמחים צעירים .תוכלי לזהות טכנית צמח בוגר
יופי של ירקות עין יהב ,שחלק נכבד מהמגדלים שלו הם
לקוחות שלנו ,מבליטים במיתוג את השם שלהם .לציבור יש ככזה שנשפך מהסלסלות לאורך כשני מטרים.
התחייבות מהמותג לרצף אספקה ולעמידה בתקנים ואיכות, אנחנו לא מייצרים צמחי בית בכלל.
כך שמבחינתנו כשהלקוח יראה את המותג על המדף ,הוא
מהו שתיל מורכב?
ידע שהוא רכש מוצר בעל איכות מסוימת.
ענבי טלי ,ששמם מושרש בארץ כאיכות ,אתה יודע שכשאתה "הרכיבו כבר בימי התנ"ך .הטכנולוגיה קיימת זה שנים בדרום
מרים סלסלה של ענבי טלי שאמנם תשלם מעט יותר אך יש מזרח אסיה ,שם הילדים וההורים מרכיבים שתילים .אנו
לך איכות ביד ,אתה יודע איזו עסקה עשית .יש להם טכניקה עוסקים בשיטה שונה שמתאימה לאזור הישראלי ועומדת
שהמגדלים נמצאים תחת פיקוח והדרכה ,מאוגדים ביניהם
בתנאי מזג אוויר קשים.
בידע וזנים וזה מורגש בביקוש. לוקחים צמח ממנו רוצים לקטוף פרי ,מורידים ממנו את
אנחנו לא מתחת לרדאר .במרכזי הגינון בפגישה עם הלקוח השורש ,לוקחים צמח שהשורש שלו חזק יותר ובעזרת
מתחום ההובי שרוצה לעצמו קצת ירקות ,תבלינים או מניפולציה מחברים ביניהם ,כך שמערכת השורשים החדשה
חזקה יותר ,עמידה לתנאי האקלים ,מסננת מפני מזיקים
שתילים לגינה ,תמצאו את השם שלנו.
ומניבה יבול רב ואיכותי".
מרכז הפצה היתרונות:
אנחנו נכנסים למרכז ההפצה אליו מגיעים הצמחים והמראה •נדרשים פחות חומרי הדברה בקרקע.
מלבב ,צבעוני ,מסודר ,נקי ,ומדיף ריחות נעימים שעושים •חיסכון עבור החקלאי.
חשק לעבוד כאן. •חיסכון בזיהום אוויר ומי תהום.
אנחנו הולכים לבקר את הרובוט .ליד הרובוט ישנם מצעים •חיסכון בזיהום הפרי כי ההרכבה נמצאה כמסננת את
עם שקעים .הרובוט לוקח בסיסי עציץ מפלסטיק ומכניס
אותם לתוך המצע .לבסיסים צורת פירמידה הפוכה .לאחר מרב החומרים והמתכות מהקרקע.
מכן הרובוט לוקח את השתיל ,שהוכן עבורו בעוד מועד •הפרי בריא יותר ,עמיד יותר ונמצא בעונות בהן היבול
ומכניס אותו באופן מדויק לפירמידות וכך התהליך מתחיל
כבר יורד.
6מגזין מדור לדור