חוט של מחשבה  סיפורים גלובליים בטקסטיל

בדים צבעוניים תלויים על חבל - גלים מופשטים

The Event of a Thread: Global Narratives in Textiles

התערוכה הבינלאומית הנודדת "חוט של מחשבה – סיפורים גלובליים בטקסטיל" מגיעה לישראל.

התערוכה מגוללת את סיפורו של הבד והטקסטיל כחלק ממארג של תרבות, עמים ושפות בעולם ומציגה טכניקות אמנות שונות בתהליך ייצורם בהן אמנות ומלאכת היד נפגשות. בנוסף, בתערוכה משולבות טכניקות אמנות מקומית המצטלבות עם שינויים גלובליים וחברתיים בעולם.

מיצב מיוחד בתערוכה מוקדש לסדנת האריגה המפורסמת בבית הספר הבאוהאוס בגרמניה שהשנה מציינים 100 שנים להיווסדו.

תערוכה נודדת של המכון לקשרי חוץ ותרבות בשטוטגרט, גרמניה

אוצרות: סוזאנה וייס ואינקה גרסל

אוצרת מקומית: ד"ר דליה מנור, מנהלת ואוצרת מוזאון הנגב לאמנות

התערוכה ביוזמתו ובתמיכתו של מכון גתה בישראל


אירוע פתיחה:
11 בספטמבר, יום רביעי, בשעה 19:00 – מוזאון הנגב לאמנות בבאר שבע

התערוכה תפתח  לקהל הרחב החל מה 12.9     

התערוכה מוצגת במקביל במוזאון ובגלריית טרומפלדור שבעיר העתיקה

מוזאון הנגב לאמנות בבאר שבע גאה לארח בישראל ובבאר שבע את התערוכה הבינלאומית הנודדת חוט של מחשבה: סיפורים גלובליים בטקסטיל, של המכון לקשרי חוץ ותרבות בשטוטגרט, גרמניה (ifa) ובסיוע מכון גתה, שתפתח במוזאון ב-11 בספטמבר, ומגיעה לכאן במסגרת מסעה במזרח התיכון. את התערוכה אצרו סוזאנה וייס ואינקה גרסל ובאוצרות מקומית של ד"ר דליה מנור, מנהלת ואוצרת מוזאון הנגב לאמנות. חלק מהתערוכה יוצג במקביל בגלריית טרומפלדור שבעיר העתיקה, גלריה של אוניברסיטת בן-גוריון בניהולו של פרופ' חיים מאור.

בליבה של התערוכה חוט של מחשבה ניצבים הבדים והטקסטיל בטכניקות אמנות שונות. חומרים ובדים משמשים את האדם לצרכיו הבסיסיים כמלבוש וכבית אלפי שנים, וברובד נוסף הם מהווים נקודת מפגש בה אמנות פוגשת את מלאכת היד. מסורות עתיקות שזורות בבדים ומספרות  סיפורי תרבויות, וטכניקות אומנות מקומיות מצטלבות עם מערכות יחסים עולמיות, מתוודעות להווה ולשינויים טכנולוגיים וחברתיים בעולם.

בתערוכה משתתפים אמנים בינלאומיים עכשוויים ואמנים ישראליים שנוספו לתערוכה הנודדת, ועבודותיהם עושות שימושים שונים בבדים ובחוטים, וגם עבודות וידאו, מיצב וצילום. התערוכה מעלה שאלות מרתקות על משמעותם של בדים בתרבויות שונות ועל גלגולן של הטכניקות המסורתיות.

בין העבודות בתערוכה מוצגת עבודתם של האמנים אליזה ון יולן ווינסנט וולסמה, בה מוצג  מיצב המתייחס לניכוס תרבות האריגה בת מאות שנים של התושבים הילידים של אמריקה על ידי האדם הלבן, וגלגולי המסורות האלה עד ימינו. עבודה נוספת המוצגת בתערוכה היא עבודתה של  זילה הומה חמיד, מעצבת ואמנית פקיסטנית גרמנייה, "כיסא נול". בעבודתה היא חושפת את הקשרים ההדוקים בין חומרי הטקסטיל לסביבתם ואת העקבות שהם נושאים עמם.

חלק מהתערוכה (שיוצג בגלריה טרומפלדור) מוקדש באמצעות מיצב מחקרי למחלקת האריגה בבאוהאוס, בית הספר הנודע ורב-ההשפעה לאמנות ולעיצוב שנוסד לפני 100 שנים בגרמניה.  המיצב, אותו יצרה  האמנית .יודית ראום,  מסביר את המהלכים השונים של מחלקת האריגה וקשריה עם מחלקות בית הספר ומחוצה לו ומציג שחזורים של כמה מן הבדים המפורסמים שנוצרו שם.

האמנים שמשתתפים בתערוכה: בותינה אבו מלחם, גילי אבישר, קטיה אויכרמן, אנדריאס אקסנר, נועה אשכול, אולה פון ברנדנבורג, ורדה גצוב, אולף הולצאפפל, היידי הינרכס, פרנץ ארהרד וולטר, זילה הומה חמיד, כריסטה ייטנר, אליזה ון יולן ווינסנט וולסמה, אווה מאייר וערן שרף, קארן מיכלזן קסטניון, אולי פישר, יודית ראום, אילנה רווק

המכון לקשרי חוץ ותרבות, שטוטגרט (ifa), הוא הגוף הבינלאומי הוותיק ביותר לענייני תרבות וחינוך בגרמניה. המוסד מעודד קיום משותף בין עמים ותרבויות ברחבי העולם ורואה באמנות עכשווית סוכנת חשובה לקידום שיח בינלאומי. התערוכה מגיעה לישראל בחסות מכון גתה בישראל

נעילת התערוכה: 7 בדצמבר

מוזאון הנגב לאמנות: רחוב העצמאות 60, באר שבע | טלפון:   08-699353| @מוזאון הנגב

www.negev-museum.org.il

גלריית טרומפלדור: רחוב טרומפלדור 19, באר שבע, טלפון 08-6247706

https://in.bgu.ac.il/tag

שעות פתיחת מוזאון הנגב לאמנות:
ימים שני, שלישי, חמישי:  16:00-10:00
יום רביעי:
                       19:00-12:00
ימים שישי ושבת:
            14:00-10:00
יום ראשון
:                     סגור

 

 

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 126
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
מודעת פרסום של שי מזרחי - מלחמות ה- AI
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן